Een heerlijk Midden-Oosters ovengerecht met maar 10(!) minuten voorbereidingstijd. Vegetarisch en low-cal (als je normaal doet met de olijfolie).
INGREDIËNTEN (voor 2-3 personen):
– 200 gram bulgur
– 400 ml groentebouillon
– 100 gram groene olijven zonder pit
– 1 grote aubergine
– 1 rode ui
– 1 kleine theelepel kaneel
– 1/2 nootmuskaat, geraspt
– 1 theelepel zeezout
– 2 el olijfolie
– 25 gram peterselie, fijngesneden
– 100 gram fijngehakte rucola sla
– sap van 1 citroen
– 200 gram feta
– de pitten van 1 granaatappel
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor tot 200˚C. Voor dit gerecht heb je twee braadsledes nodig. Doe de bulgur, bouillon en olijven alvast in een kleine braadslede terwijl je de aubergine en ui snijdt
Meng de groenten in de tweede braadslede, samen met de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de olijfolie. Zorg voor een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen. Zet beide braadsledes 25 minuten in de oven, tot de aubergine knapperig en gaar is en de bulgur luchtig is en alle bouillon heeft opgenomen.
Roer de bladpeterselie, rucola, het citroensap en de extra vierge olijfolie door de bulgur, proef en voeg naar smaak zout en extra citroensap toe.
Nu wordt het tijd om de twee braadsledes samen te voegen: laat alles afkoelen, serveer de bulgur in een grote kom, schep de geroosterde aubergine erbovenop en strooi de feta en de granaatappelpitten eroverheen.
Tip: dit ovengerecht is ook zeer geschikt om koud te eten. Wij adviseren je om een aantal lunch-bakjes in de koelkast te zetten voor de komende dagen. Een goede voorbereiding is key!
VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Eiwit: 16 gram
Koolhydraten: 55 gram
Vetten: 23 gram

UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.
Plan een gratis intakegesprek in met een van ons specialisten.
