Verzameldossier Afvallen

Afvallen, er wordt veel over gezegd en geschreven. Veel mensen zien daardoor de bomen door het spreekwoordelijke bos niet meer. In de loop der jaren hebben wij een serieuze hoeveelheid artikelen geschreven over dit onderwerp.

Bij 3SIXTY5 Personal Training is het een van onze missies om onwaarheden over gezondheid, afvallen en fitness te ontrafelen. Zonder dat we zure, nukkige betweters zijn overigens.

Onze focus ligt vooral op wat wel werkt en we doen het liefst zoveel mogelijk zaken die bewezen zijn door de wetenschap.

Op veler verzoek hebben we een verzamelpagina gemaakt met handige links naar verschillende artikelen die helpen op weg naar minder spek en een betere shape.


ARTIKEL 1: AFVALLEN, DE SAAIE WAARDHEID
Onze Founder Guy van der Reijden heeft een verhelderend artikel geschreven over hoe afvallen (en aankomen) exact werkt.

DE SAAIE WAARHEID OVER AFVALLEN


ARTIKEL 2: HOE JE NOOIT MEER TEVEEL EET
Als je meerdere dagen achter elkaar meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, ga je aankomen. Dat is geen mening, dat is een feit. Portie controle is essentieel als je minder vet op je lijf wilt, maar ook als je je lekkerder wilt voelen.

6 EFFECTIEVE TIPS DIE JE HELPEN NIET TE OVERETEN


ARTIKEL 3: ONS PLEIDOOI: STOP MET AFVALLEN! 
Beetje tegenstrijdige titel in dit rijtje over afvallen, maar wel een must-read. Bedenk je of afvallen wel het juiste doel is voor je.

 STOP MET AFVALLEN


ARTIKEL 4: COLUMN – DE WET VAN ERAF EN ERAAN  
”Wie minder eet valt in het begin snel af, daarna steeds langzamer en ten slotte heeft hij het kleinere lichaam gekregen dat past bij de kleinere voedselinname. Verder afvallen vereist nog minder eten – of meer bewegen.”

Martijn Katan is biochemicus en emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 LEES HIER ZIJN COLUMN OVER AFVALLEN


ARTIKEL 5: DOSSIER HONGER & VERZADIGING  
Als je wilt afvallen moet je minder eten dan je verbruikt, dat weet je inmiddels. Honger kan je vijand zijn in de strijd tegen de kilo’s. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar welke voedingsmiddelen het beste verzadigen.

 DOSSIER VERZADIGING


ARTIKEL 6: DE RELATIE TUSSEN EIWITTEN EN DE VORM VAN JE LIJF  

Meer eiwitten eten om af te vallen, hoe werkt dit? Wat is het en wat doet het voor je lijf.

LEES ALLES OVER EIWITEN 


ARTIKEL 8: AFVALLEN: CALORIEËN TELLEN HOEFT NIET, MAAR ZE TELLEN WEL
Het allerbeste voedingspatroon is en blijft het voedingspatroon wat je vol kunt houden. Als dat een extreme aanpak is waarbij je iedere dag alle maaltijden invoert in een app, prima. Als dat een minder extreme aanpak is met meer flexibiliteit, ook goed. Wat werkt voor jou, werkt voor jou! Calorieën tellen hoeft niet, maar aan het einde van de streep tellen ze wel!

HOE JIJ AF KUNT VALLEN ZONDER CALORIEËN TE TELLEN 


ARTIKEL 9: DOSSIER: SLAAP
Een van de vele nadelige effecten van te weinig slaap is een verhoogde eetlust. Een voorbeeld hier is een studie waarbij een toename van 20% van de dagelijkse calorie-inname ontstond, na slechts 4 nachten waarin de proefpersonen rond de 6 uur sliepen.

5 TIPS VOOR EEN BETERE NACHTRUST  


ARTIKEL 10: HOE SLECHT IS SUIKER NOU ÉCHT? 
Moet je suiker compleet uit je dieet schrappen? Hoe dit zit lees je in dit verhelderende artikel.

DOSSIER SUIKER  


ARTIKEL 11: WAAROM JE NIET AFVALT MET EEN WERK-WEEK DIEET 
Het lukt veel mensen niet om af te vallen omdat ze een ‘werkweek dieet’ er op nahouden. Lees hier hoe dat zit en hoe jij deze fout niet hoeft te maken.

Weekend_diet_3SIXTY5_male

LEES HET HELE ARTIKEL HIER 


3SIXTY5 HEALTHY RECEPTEN
Alle inspiratie die je nodig hebt om vanaf nu lekker én gezond te eten. Deze recepten zijn geschreven met het idee dat ze lekker, gezond en voedzaam moeten zijn en tegelijkertijd 3SIXTY5 proof.

Laag in calorieën, hoog in eiwitten en met veel vegetarische en vegan opties. Geen ingewikkelde recepten met superfoods waar je nog nooit van gehoord hebt, maar écht eten waar je lijf iets aan heeft. Laat je inspireren door onze recepten!


Renate Gerschtanowitz 3sixty5 personal training

Hulp nodig met een serieus effectief training, voeding -en gezondheidsplan? Boek een gratis en vrijblijvende intake bij 3SIXTY5. Wij helpen je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf.

En niet onbelangrijk: je gaat het nog leuk vinden ook! Klik hier om een gratis intakegesprek in te plannen bij een van de professionals van 3SIXTY5 Personal Training.


3SIXTY5 scoort 4.8 op een schaal van 5 punten op klanttevredenheid.