Mexicaanse burrito’s, maar dan nét even anders. Een goed gevulde burrito is echt een feestje na een dag hard werken. Deze vegetarische burrito is gemakkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Binnen 30 minuten staat er een heerlijk diner op tafel!
INGREDIËNTEN (voor 8 burrito’s):
– 150 gram zoete aardappelblokjes
– 1 middelgrote ui
– 100 gram uitgelekte zwarte bonen
– 100 gram mais
– 1 groene paprika
– 2 eetlepels citroensap
– 3 teentjes knoflook
– 1 eetlepel chilipoeder
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 1 theelepel komijnpoeder
– 8 volkoren tortilla’s (20 cm), opgewarmd
– 50 gram Griekse yoghurt
– 50 gram salsa
BEREIDINGSWIJZE:
Zet een pan water op het vuur en kook de zoete aardappelblokjes totdat deze bijna gaar zijn.
Fruit een ui in de pan en voeg daar de teentjes knoflook aan toe.
Voeg vervolgens de zwart bonen, maïs, groene paprika, citroensap en kruiden toe. Laat geheel zo’n 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
Voeg de gekookte zoete aardappel toe aan het geheel en roer goed door. Laat het geheel zo’n 5 minuten op laag vuur afgedekt staan.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verdeel het mengsel over de burrito’s en voeg per burrito een eetlepel Griekse yoghurt en salsa saus aan toe.
Vouw de burrito’s dicht en leg deze voor zo’n 15 minuten in de oven. Strooi er optioneel nog wat geraspte kaas overheen.
VOEDINGSWAARDEN (per burrito):
Kcal: 173
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 30 gram
Vetten: 2 gram

UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.
Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.
