Zoete aardappelcurry

Curry is een enorm populair gerecht dat in de 18e eeuw naar Europa werd gebracht. Dit gerecht kent vele keukens en smaken, wij maken hem met rode curry, prei, zoete aardappel en natuurlijk kokosmelk. Houd je van pittig? Voeg dan een rood pepertje aan de zoete aardappelcurry toe. Laat hem weg als heel het gezin mee eet of als je niet van pittig eten houdt.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

– 125 g zilvervliesrijst
– 350 g zoete aardappel
– 1 prei
– 2 el rode currypasta
– 200 ml kokosmelk

BEREIDINGSWIJZE:

Bereid de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking.

Was de zoete aardappel en snijd ‘m in kleine blokjes.

Breng ondertussen water aan de kook en kook vervolgens de zoete aardappel stukjes 5 minuten.

Was ondertussen de prei en snijd deze in plakjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg de prei toe. Bak 5 minuten aan op laag vuur.

Voeg nu de currypasta toe en bak nog zo’n 2 minuten aan.

Voeg nu de kokosmelk en de zoete aardappel toe. Laat de curry 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verdeel de rijst over 2 borden en schep de curry over de rijst heen.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 525
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 90 gram
Vetten: 12 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.