Zoete aardappel pizzabodem

Een heerlijke pizzabodem met maar 3 ingrediënten! Beleg hem daarna met lekker veel toppings. Wij kiezen hier voor een tomatensaus, geitenkaas, courgette en eetbare bloemen. Superlekker!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 1 grote zoete aardappel
– 50 gram havervlokken
– 1 ei
– snufje knoflookpoeder
– snufje uienpoeder

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook de zoete aardappel gaar, giet de blokjes af en knijp het overtollige water er in een schone theedoek uit.

Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine, voeg de zoete aardappel en het ei toe plus zout en peper naar smaak. Doe het knoflook- en uienpoeder erbij en mix tot alles goed gemengd is.

Schenk een scheutje olijfolie op de beklede bakplaat en smeer uit tot een cirkel (Ø 25 cm). Schep het pizzabeslag erop en smeer uit tot een dunne cirkel.

Bak de pizzabodem zo’n 20 minuten in de oven. Smeer hem in met wat olijfolie en bak de bodem dan in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.

Draai de bodem om, beleg hem met je favoriete topping en bak de pizza nog ongeveer 10 minuten, of tot de kaas (als je die gebruikt) is gesmolten.

VOEDINGSWAARDEN (per pizzabodem):

Kcal: 499
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 93 gram
Vetten: 8 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.