Zalm uit de oven met een kruidenkost en granaatappelpitjes

Dit gerecht is een échte eyecatcher op tafel. Keurrijk, smaakvol en bovendien zeer makkelijk te maken. Je kunt er een lekkere salade of groenten naar keuze bij serveren. 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
– een stuk zalm van 300-350 gram
– olijfolie
– zout & peper

Voor de tahin dressing:
– 75 gram tahini
– kneepjes citroensap
– snufje komijn
– 1 teen knoflook, geraspt
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1-2 teentjes knoflook

Voor de kruidenkorst:
– 25 gram amandelen
– 1/2 rode ui, fijn gehakt
– handje koriander, fijn gehakt
– handje munt, fijn gehakt
– 1/2 chilipeper, fijn gehakt
– handje granaatappelpitjes

 

BEREIDINGSWIJZE:

Haal de zalm minstens tien minuten voor gebruik uit de koelkast en dep ‘m droog met een stukje keukenpapier.

Wrijf de zalm in met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet je oven op de hoogste grill-stand, leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de zalm 6 tot 8 minuten onder de grill, tot ‘ie mooi gaar is.

Maak ondertussen de tahin-dressing door alle ingrediënten in een keukenmachine te laten draaien. Voeg een scheutje water toe, net zoveel tot je een dikke, gladde dressing hebt. Vergelijkbaar met hummus, maar net iets gladder.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schep ze in een kom. Meng met alle andere ingrediënten voor de kruidenkorst.

Haal de zalm uit de oven, schep ‘m op een bord of schaal en smeer de tahin-dressing op de zalm. Bedek de zalm met een kruidenkorst en eventueel wat extra granaatappelpitjes.

Geniet er van!

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 612
Eiwit: 40 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 46 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424