Vijgen met feta uit de oven

Dit gerecht is zó lekker dat je het zelfs als ontbijt zou kunnen nemen. Vooral de combinatie tussen de feta, vijgen en honing gaan heel goed samen. Je zou optioneel een pita of een frisse salade bij het gerecht kunnen serveren. Eetsmakelijk! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 400 gram feta
– 8 vijgen, gehalveerd
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 el honing
– versgemalen zwarte peper
– 50 gram pijnboompitten
– geraspte schil en sap van ½ citroen
– 20 gram verse basilicum
– optioneel: knapperig brood om erbij te serveren

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Halveer de blokken feta en leg deze in de braadslede met de vijgen eromheen. Besprenkel alles met de olijfolie en honing, voeg een snuf peper toe, strooi de pijnboompitten eroverheen en zet 20-25 minuten in de oven, tot de vijgen zachter zijn.

Meng de citroenrasp, het citroensap, de extra vierge olijfolie en het basilicum vlak voor het gerecht klaar is. Giet vervolgens over de vijgen en de feta zodra deze uit de oven komen. Dien heet op met lekker knapperig brood et voilà!

 

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 600
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 65 gram
Vetten: 30 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.