Vegetarische taco bowl

Een gerecht rijk aan eiwitten, goede vetten en vezels. Daarnaast heeft dit gerecht maar een bereidingstijd van 20 minuten. Een makkelijk, snel en doordeweeks recept. Gebrek aan tijd kan nooit een excuus zijn om dit gerecht niet te maken. Een ideaal 3SIXTY5 gerecht!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
– 200 gram zoete aardappelen
– 1 eetlepel olijfolie
– ½ theelepel paprikapoeder
– 75 gram volkoren basmatirijst
– ½ eetrijpe avocado
– ½ verse groene jalapeoñopeper
– ½ teen knoflook
– 200 gram zware bonen in blik
– ½ gele paprika
– ½ trostomaat
– ½ limoen

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen kort af en snijd ze in de lengte in dunne frites van 1 x 10 cm (je kunt ze ook voorgesneden kopen). Meng met de helft van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.

– Pers de limoen uit. Snijd de jalapeñopeper en knoflook fijn. Meng de avocado en tomaten met de helft van het limoensap, de jalapeñopeper en knoflook tot een grove salsa.

– Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bonen 2 min. Meng de rest van het limoensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

– Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de zoete aardappel, rijst, bonen en paprika over kommen en geniet van dit overheerlijke recept!

 

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 460
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 68 gram
Vetten: 12 gram


SLANK MAAR SLAP
Vanuit 3SIXTY5 denken wij meer vanuit gezondheid en fitheid dan uitsluitend vanuit slank zijn. Je kunt heel ongezond afvallen, denk aan crash-dieëten, of afvallen maar toch nog de verkeerde dingen eten. Theoretisch gezien zou je van een Snickers of M&M’s dieet kunnen afvallen, zolang je totale calorie inname lager is dan je totale calorie verbruik. Echt gezond is dit niet niet, en ze zult er ook niet heel goed uitzien, ook al ben je slanker dan daarvoor. Wij willen namelijk dat je sterk, fit en gezond bent én er super goed uitziet!

Lees hier waarom wij vinden dat je niet alleen moet focussen op afvallen.

#3SIXTY5 #3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway