Vegetarische eiwitrijke lasagna

Een lasagna recept is in de meeste gevallen geen hogere wiskunde. Vaak is het een kwestie van groenen snijden, saus maken en een ovenschaal vullen. Dit recept is nét zo makkelijk, alleen hebben we voor vervangende eiwit-ingrediënten gekozen. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

Voor de lasagna: 
– 8 lasagnabladen
– 250 gram champignons
– 200 gram Hüttenkäse
– 200 gram ricotta
– 50 ml halfvolle melk
– 150 gram spinazie
– 30 gram zonnebloempitten
– 60 gram parmezaanse kaas
– 30 gram eiwitpoeder

Voor de tomatensaus: 
– 2 blikken tomatenblokjes
– 200 ml water
– 4 teentjes knoflook
– peper & zout
– 50 ml balsamicoazijn
– half bosje basilicum
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Allereerst maak je de tomatensaus: hak de knoflook fijn en bak in de pan in wat olie, roer af en toe.

Voeg dan de gepelde tomaten uit blik, balsamicoazijn, water en de basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en eventueel suiker (om hem wat zoeter en minder zuur te maken). Breng aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen en iets indikken.

Meng de ricotta met de melk, eiwitpoeder, zout en zwarte peper.

Bouw de lasagne door eerst een laag tomatensaus in de ovenschaal te schenken, gevolgd door een laagje van het ricottamengsel, een laagje rauwe champignons, rauwe spinazie en een laagje lasagne bladen.

Herhaal dit nog een keer. Over de laatste laag (de lasagne bladen) verspreid je de Hüttenkäse.

Strooi hier overheen nog de Parmezaanse kaas en de zonnebloempitten en bak de lasagne voor 30 min in de oven op 180 graden.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 487
Eiwit: 33 gam
Koolhydraten: 38 gram
Vetten: 21 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.