3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Stefan Bongers

Veel mensen denken dat je als Personal Trainer alleen maar sixpacks aan het creëren bent bij clienten, maar ik vind het juist ook erg mooi om gezondheidsdoelen te halen. Dat werkt ook op mentaal vlak door bij de persoon, daar haal ik veel voldoening uit.”

PASPOORT:
Naam: Stefan Bongers
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Single
Sportspecifieke achtergrond: Ik heb heel veel verschillende sporten gedaan zoals zwemmen, volleybal, judo & MMA. Maar het meest succesvol was ik in hockey, dat heb ik ook het langste gedaan.
Functie: Personal Trainer & Studio Manager bij 3SIXTY5 Albert Cuypstraat Amsterdam.

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Old school gesolliciteerd! Ik had 3SIXTY5 al langer in het vizier vanwege de goede naam in de branche, en een (inmiddels ex) collega van mij wees me op de vacature op de site. Gesolliciteerd en na een inwerktraject ben ik aan het werk! Super leuke baan en de visie op mensen fitter en gezonder maken van 3SIXTY5 sluit perfect aan op mijn eigen visie.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik heb hockey gespeeld op 1klas niveau maar vooral heel veel verschillende sporten gedaan. Uiteindelijk heb ik CIOS gedaan en daarna ben ik gaan werken met kinderen in de sport. Na een aantal jaar heb ik mezelf verder gespecialiseerd in Personal Training, omdat het doelgerichte me erg aanspreekt. Je werkt samen met de client ergens naar toe en de sociale binding vind ik erg fijn. Sommige mensen denken trouwens dat je als personal trainer alleen maar sixpacks aan het creëren bent bij clienten, maar ik vind het juist ook erg mooi om gezondheidsdoelen te halen. Dat werkt ook op mentaal vlak door bij de persoon, daar haal ik veel voldoening uit.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Bij 3SIXTY5 kan ik me volledig focussen op de inhoud, de begeleiding. Hiervoor was ik ZZP’er en was ik de helft van de tijd met andere dingen bezig dan met mijn vak. Ik ben trainer en wil mensen helpen. Bij 3SIXTY5 is alles zo geregeld dat ik al mijn energie en focus op de klant kan leggen. Daarnaast is 3SIXTY5 de bekendste naam in personal training en ik ben trots dat ik part of the team mag zijn!”

WAT IS VOLGENS JOU DE MEEST OVERSCHATTE OEFENING?
“Er zijn er een aantal, maar een overschatte oefening is de upricht row. Enorm blessure gevoelige oefening en geeft veel belasting op de trapezius terwijl je je schouders wilt trainen. Een andere oefening die ik niemand gun zijn burpees. Ik doe ze soms met mijn cliënten, maar echt zelden!”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“In mijn vrije tijd vind het heel leuk om actieve nieuwe dingen te ontdekken. Zo ben ik laatst naar Bikram Yoga gegaan en hebben we geklommen op een klimmuur. Samen met mijn vriendin. Daarnaast spendeer ik graag tijd met mijn familie en vrienden.

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
Probeer in een routine te komen qua trainen. Plan je trainingen in op vaste dagen en tijden, consistentie is de sleutel tot succes. Een jaar lang 2 x per week structureel trainen geeft je veel meer resultaat dan ineens 5 x per week alles uit de kast en dan na een paar weken terugvallen omdat het te heftig is.”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Deep House! Fijn dat er zo’n fantastische 3SIXTY5 playlist is voor in de studio’s.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Zelfverzekerd, geïnteresseerd, gedreven, positief en koppig maar dat vind ik zelf natuurlijk niet hahaha!”