3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Ali

“Wij krijgen heel veel clienten met bepaalde diagnoses of beperkingen die aangeven dat zij bijvoorbeeld nooit meer normaal hun schouder of knieën kunnen belasten. Deze mensen kunnen dan een half jaar later bijna weer alle activiteiten uitvoeren ondanks het medisch advies. Het leukste hieraan is dat men weer vertrouwen krijgt in hun lichaam.”

PASPOORT:
Naam: Ali Al-Tamimi
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Sportspecifieke achtergrond: Voetbal
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist, Leefstijlcoach en Mobility specialist bij 3SIXTY5 Abcoude.

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Drie jaar geleden heb ik 3SIXTY5 benaderd omdat er een vacature openstond. Ik ben toen begonnen met het volgen van een stage van een half jaar voor mijn opleiding Sportkunde aan de hogeschool. Al snel ben ik mijn eigen sessies gaan geven tijdens mijn stage. Na het afronden van mijn stage ben ik gelijk professioneel aan de slag gegaan bij 3SIXTY5. Ik zit inmiddels al drie jaar bij het bedrijf en heb diverse cursussen en een studie gedaan om mijzelf verder te ontwikkelen. Voor mijn opleiding heb ik een jaar fysiotherapie gestudeerd. Het jaartje fysiotherapie heeft mij veel kennis gegeven over bepaalde blessures en beperkingen.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik heb vroeger veel gevoetbald. Dit heb ik niet op een heel hoog niveau gedaan maar ik kan wel een aardig balletje trappen. Op mijn 19e ben ik gestopt met voetbal, omdat ik een kruisband blessure opliep. Na deze blessure moest ik geopereerd worden en begon ik mijn studie fysiotherapie. Toen is het balletje allemaal gaan rollen. ”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“3SIXTY5 heeft een gelaten en rustige sfeer. Door deze sfeer kan je als trainer ook veel rust uitstralen naar je klant. Soms vliegt de dag zo voorbij zonder dat je het door hebt. Ik heb in de afgelopen drie jaar met veel collega’s samengewerkt. Het is fijn als je op een lijn zit met de trainers, omdat je dan echt merkt dat je een team vormt.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“Wij krijgen heel veel clienten met bepaalde diagnoses of beperkingen die aangeven dat zij bijvoorbeeld nooit meer normaal hun schouder of knieën kunnen belasten. Deze mensen kunnen dan een half jaar later bijna weer alle activiteiten uitvoeren ondanks het medisch advies. Het leukste hieraan is dat men weer vertrouwen krijgt in hun lichaam. Verder vind ik het leuk als onze clienten progressie maken, vaak wordt progressie gekoppeld aan het fysieke plaatje maar het is belangrijk dat iemand mentaal verandert.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Ik heb verschillende activiteiten die ik leuk vind om te doen. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de weer met literatuur en informatie. Vaak kan ik uren hetzelfde onderzoek doorlezen, omdat ik dan precies wil weten wat er gezegd wordt. Als dit een economisch onderzoek was dan zou ik het niet vol kunnen houden! Verder breng ik vaak tijd door met mijn vriendin en vrienden.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
Verdiep je in je klant zowel fysiek als mentaal, dit zorgt ervoor dat je zowel een band opbouwt als vertrouwen wint bij je klant.”

WAT IS JE MINST FAVORIETE OEFENING EN WAAROM?“Alle vormen van intensieve idiote onzin oefeningen zoals slecht uitgevoerde mountain climbers en burpees. Niet dat ik de oefeningen slecht vind maar deze worden vaak gebruikt als soort van cardio waardoor de waarde van de oefening minder wordt.”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Techno.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Ambitieus, kritisch, lief, lollig en doelgericht.”