3SIXTY5 Trainer Spotlight: Tristan

“Bij 3SIXTY5 is vooral de sfeer en dynamiek onder collega’s fantastisch. Iedereen helpt elkaar en we zijn een echt team.”

PASPOORT:
Naam: Tristan Voûte
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Samenwonend
Sportspecifieke achtergrond: Windsurfen
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist & Studio Manager 3SIXTY5 Newport (het Gooi)

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Ik gaf trainingen bij de Academy van kickbokser Remy Bonjasky en het bedrijf van Radmilo Soda. Later was ik personal trainer bij Achmea Health Centers, waar ik cliënten met een medische achtergrond begeleidde.

Toen ik 5 jaar geleden zag dat 3SIXTY5 trainers zocht, heb ik gereageerd en mocht ik op gesprek komen. De dynamiek van de private gym in Abcoude sprak mij meteen aan: dit leek me wel wat! Ik startte als personal trainer in Abcoude en na een jaar heb ik de studio in het Gooi mede opgezet. Momenteel ben ik, naast personal trainer, manager van 3SIXTY5 Brains, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de inhoudelijke kwaliteit van 3SIXTY5 en het team van 23 trainers. Een hele opgave, maar super leuk om te doen!”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik ben een hele fanatieke windsurfer geweest. Ik was net niet goed genoeg om er professioneel wat van te maken, maar net te goed om ermee te stoppen. Zo ben ik ook met krachttraining in aanraking gekomen. Mijn coach zei namelijk dat als ik sterker zou worden, ik meer uren op het water kon maken en beter kon presteren. Krachttraining vond ik heel leuk. Vanuit daar ben ik me verder gaan ontwikkelen door verschillende opleidingen te volgen.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Als personal training company gaan wij verder voor de cliënt dan anderen. Niet alleen in de sessies zelf, maar ook met begeleiding op het gebied van voeding en coaching buiten de sessies om. Alle trainers worden geselecteerd op basis van boven gemiddelde soft- & hard skills. De locaties van onze studio’s zijn uniek en 3SIXTY5 zelf begint steeds meer een gevestigd brand te worden in de personal training wereld. Het zit hem wat mij betreft in alle details die kloppen. We creëren maximale beleving, service en resultaat voor onze cliënten.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“Ik help mensen gewoon heel erg graag, dat zit in me. Ik streef naar perfectie. Bij alles wat ik doe, zorg ik dat de cliënt het maximale ervaart. Als iemand bij mij komt met een hulpvraag, dan neem ik dat heel serieus. Ik zie het als mijn taak om iemand zodanig te helpen dat hij of zij aan het einde van de rit zegt: bedankt, dit was waardevol. Dat geeft mij heel veel voldoening. Als iemand in eerste instantie niets met sport heeft, maar de smaak te pakken krijgt, een doel behaalt en helemaal straalt: dan is dat heel gaaf.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Ik ben een echte levensgenieter. Ik hou van lekker uit eten gaan en reizen. Vorig jaar heb ik een half jaar met mijn vriendin door Azië gereisd, wat een hele mooie ervaring was. Ik kwam in een totaal andere wereld terecht: de mensen zijn waanzinnig lief, het eten was super lekker en ik vond het heerlijk om elke dag tussen de palmbomen wakker te worden. Na een half jaar vond ik het ook weer fijn om terug te gaan naar Nederland.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Ga je zo snel mogelijk verdiepen in hoe gezond eten ook lekker kan zijn. Veel mensen denken dat als je het lijf wilt hebben waar je van droomt, je alleen droge rijst, broccoli en kip moet eten. Maar je kunt ook heel lekker eten met de juiste voedingswaarden. Zo houd je gezond eten veel makkelijker vol op de lange termijn.”

WAT VIND JIJ DE MEEST OVERSCHATTE OEFENING?
“De burpee! Al heb je nog zoveel mobiliteit of al ben je nog zo behendig erin: je gaat een complexe beweging op snelheid doen en dat is tricky. Veel trainers gebruiken de burpee om mensen moe te maken, maar van moe worden, word je niet perse fit. Daarnaast is de burpee gewoon stom om te doen.”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“R&B.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Loyaal, sociaal, rebels, empathisch, liefdevol.”

#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway