3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Martijn van der Veer

“He’s honestly such a good personal trainer. Like he knows exactly what I’m capable of, when I’m wimping out and when I’m overdoing it. He always makes me laugh, he’s deeply kind and he is helping me get so much stronger. He knows my goals and is honestly cheering for me.”
– Een van onze cliënten over Martijn.

PASPOORT:
Naam: Martijn van der Veer
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Alkmaar
Burgerlijke staat: Samenwonend
Sportspecifieke achtergrond: Surfen en hardlopen (en oud Marinier)
Functie: Studio Manager, Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Albert Cuypstraat Amsterdam & 3SIXTY5 Abcoude.

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Een oud-collega uit mijn tijd bij defensie heeft mij destijds benaderd om bij 3SIXTY5 te werken. Hier had ik wel oren naar ben op het voorstel ingegaan. In de tussentijd heb ik meerdere opleidingen gevolgd om mijn functie bij 3SIXTY5 zo goed mogelijk te vervullen. Vervolgens heb ik een half jaar een internship bij 3SIXTY5 gevolgd naast mijn toenmalige baan bij justitie. Na anderhalf jaar werkzaam te zijn geweest als Personal Trainer bij 3SIXTY5 Valkenburgerstraat ben ik nu ruim een half jaar actief als Studio Manager op de Albert Cuypstraat.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetbal, op latere leeftijd heb ik mij erg geïnteresseerd in vechtsporten zoals pencak silat en kickboksen. Daarna heb ik mij verdiept in krachttraining omdat ik wilde toe treden tot het Korps Mariniers. Bij het Korps Mariniers is sporten uiteraard een belangrijk onderdeel en heb ik de mogelijkheid gehad om mij hier volledig in te verdiepen. Omdat ik zelf diverse blessures heb gehad ben ik tot inzicht gekomen dat mijn lichaam behoefte had aan meer flexibiliteit en goed functionerende gewrichten. Daarom heb ik mij meer verdiept en flexibiliteit en mobiliteit, iets waar we bij 3SIXTY5 ook veel mee doen.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Mijn collega’s, de studio’s maar bovenal de diversiteit aan cliënten. Dat maakt 3SIXTy5 voor mij erg speciaal! Iedereen heeft een andere benadering nodig en dus ook een ander advies.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“Zodra ik merk dat mijn cliënten hun doelen behalen of dat mijn advies en tips invloed hebben op hun lifestyle en gezondheid dan geeft mij dat erg veel voldoening. Dat is waar ik het voor doe.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Surfen! En natuurlijk tijd doorbrengen met mijn zoontje en mijn vriendin. Maar daarnaast breng ik ook graag mijn vrije dag door met vrienden door bijvoorbeeld te gaan hardlopen in Schoorl.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Houd je lichaam soepel! Dit komt je algemene gezondheid en vitaliteit ten goede, veel mensen vergeten dat mobiliteit een belangrijk onderdeel van je gezondheid is. Als je ouder wordt, neemt mobiliteit in spieren en gewrichten af. Ga dus niet alleen maar met gewichten of cardio oefeningen aan de gang, doe ook gerichte mobiliteit-oefeningen.”

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING EN WAAROM?
“De Nordic hamstring curl. Omdat deze oefening het beste voorbeeld is van een oefening die zonder gewichten, maar juist met lichaamsgewicht het lichaam maximaal uitdaagt en sterk maakt. Het is een hele zware oefening, waar ook veel techniek bij komt kijken. En omdat je over de volle range of motion beweegt, word je er ook flexibeler van.”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Old school hiphop.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Loyaal, empathisch, doorzetter, nuchter en doortastend.”