3SIXTY5 Trainer Spotlight: Martijn Nixon

“Het leukste aan mijn werk vind ik het helpen van cliënten. Het geeft mij heel veel voldoening als mensen een beter en gezonder leven krijgen door middel van sport, omdat dit mijn grote passie is.”

PASPOORT:
Naam: Martijn Nixon
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Alkmaar
Burgerlijke staat: Samenwonend
Sportspecifieke achtergrond: Basketbal
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist, Studio Manager 3SIXTY5 Abcoude

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Na het CIOS heb ik de NASM Personal Training opleiding gedaan en heb ik specifieke workshops gevolgd gericht op het geven van kettlebell-, bootcamp- en CrossFit trainingen. Ik was Personal Trainer in Alkmaar en kende 3SIXTY5 via de boeken van Guy. Toen ik op Facebook een vacature voorbij zag komen heb ik meteen gereageerd en nu zijn we alweer 3 jaar verder.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik heb fanatiek basketbal gespeeld vanaf mijn 12de. Michael Jordan is wat mij betreft de grootste atleet ooit, maar zijn weg naar de top is niet zonder slag of stoot gegaan. Dat inspireerde mij enorm. Daarnaast heb ik aan judo gedaan en sporten zoals skateboarden, wakeboarden en snowboarden.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Het team! Iedere trainer heeft een andere persoonlijkheid en specialisatie: de goede samenwerking als team is naar mijn mening uniek voor onze cliënten. Ikzelf bijvoorbeeld hou een training graag lekker simpel en kan echt mierenneuken als het gaat over de uitvoering. Vooral als het gaat om de grote lifts, zoals de deadlift.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“Het leukste aan mijn werk vind ik het helpen van cliënten. Het geeft mij heel veel voldoening als mensen een beter en gezonder leven krijgen door middel van sport, omdat dit mijn grote passie is. Ik ben er trots op dat ik altijd ben blijven doen wat ik leuk vind en zelf heb bepaald welke kant ik op wilde gaan met mijn werk.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Dat verschilt nogal. Ik kan volop genieten van bankhangen met mijn vriendin, maar een andere keer iets sportiefs doen met vrienden. Daarnaast ben ik best wel een nerd en vind ik het heerlijk om games te spelen op mijn Playstation of voor de zoveelste keer de Star Wars films te kijken. Familie en vrienden zijn het allerbelangrijkste voor mij: heel cliché, maar wel waar.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Zorg eerst dat je de basics perfect onder de knie hebt, voordat je moeilijke variaties gaat toepassen.”

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING EN WAAROM?
“Mijn favoriete oefening om zelf te doen is de ‘snatch’. Het is een hele technische oefening en het kleinste foutje wordt meteen afgestraft. Maar het geeft echt een heerlijk gevoel als het goed gaat. Als een overwinning!”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Hardstyle en dan het liefste van DJ Headhunterz.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Rustig, zacht, loyaal, taakgericht, echt.”

#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway