3SIXTY5 Trainer Spotlight: Lenneke

“Ik heb sinds ik bij 3SIXTY5 werk veel leuke mensen ontmoet. Niet alleen de cliënten maar ook de trainers: wat een passie! Het is fijn om allemaal met hetzelfde bezig te zijn en mensen helpen hun doelen te behalen.”

PASPOORT:
Naam: Lenneke Meijs
Leeftijd: 45 jaar
Woonplaats: Bilthoven
Burgerlijke staat: Vrijgezel, moeder van 2
Sportspecifieke achtergrond: Basketbal en hardlopen
Functie: Studio Manager 3SIXTY5 Abcoude

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Ik kende 3SIXTY5 via een vriendin die er gesport had en hele goede resultaten had behaald. Ze liet me wat filmpjes zien hiervan op Instagram. Ik was in die tijd bezig met de opleiding tot personal trainer en was direct super enthousiast. Heel toevallig stuurde iemand anders me later een vacature van 3SIXTY5 en ik had de opleiding toen net afgerond. Ik heb meteen gesolliciteerd en mocht op gesprek komen.

Inmiddels ben ik alweer sinds december 2017 werkzaam voor het bedrijf. Eerst 2 maanden stage gelopen, heel veel geleerd en daarna als personal trainer aan de slag gegaan in Abcoude en het Gooi, en sinds begin 2018 doorgegroeid tot Studio Manager. I love it!

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik ben opgegroeid op een boerderij en als klein meisje was ik altijd al aan het voetballen met mijn broers. We speelden tafeltennis, volleybal, in de winter gingen we veel schaatsen en in de zomer surfen. Daarnaast heb ik een paar jaar geturnd en later ging ik basketballen. Ik heb een aantal jaar op Vlieland gewoond en daar was er niet veel te sporten dus ben ik gaan hardlopen en wakeboarden. Fitness en krachttraining doe ik sinds een aantal jaar.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Ik vind de studio’s fantastisch qua sfeer en uitrusting. En het feit dat we 1-op-1 werken is heel effectief. We begeleiden de cliënten met lange termijn visie, waardoor je de mensen echt goed leert kennen en dat werkt prettig en effectief.

Je werkt in een team met veel collega’s, de sfeer onderling is goed en je leert veel van elkaar. Ook binnen het bedrijf wordt er aandacht besteed aan opleidingen voor personeel waardoor iedereen zich steeds weer blijft ontwikkelen.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“Ik heb sinds ik bij 3SIXTY5 werk veel leuke mensen ontmoet. Niet alleen de cliënten maar ook de trainers. Het is fijn om allemaal met hetzelfde bezig te zijn en mensen helpen hun doelen te behalen. Die passie echt echt voelbaar bij het 3SIXTY5 team.”

WAT IS VOLGENS JOU DE MEEST OVERSCHATTE OEFENING?
“Burpees vind ik zelf vreselijk om te doen, dus zal ik ze ook niet snel inzetten in mijn trainingen. En ik ken ook niemand die denkt: “ja leuk, laten we burpees doen!”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Als mijn kinderen er niet zijn mag ik graag uit eten of borrelen met vriendinnen of familie. Ik heb een elektrische scooter en vind het heerlijk om daarmee even naar de stad te rijden. Ik kom nog regelmatig op Vlieland waar ik gewoond heb.

Als de kinderen thuis zijn sta ik in het weekend langs de lijn om ze aan te moedigen bij de voetbalwedstrijden. Verder sta ik gemiddeld 3x per week in de gym. Als ik thuis ben probeer ik te lezen en ik lig graag in de zon. En wintersport!”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Als je sport omdat je vindt het “moet” maar het eigenlijk heel saai vindt ga dan eens wat andere oefeningen of sporten uitproberen. Meestal als je start in de sportschool word je op de standaard apparaten gezet en kan je je snel gaan vervelen. Maar je kan zoveel meer doen met bijvoorbeeld alleen lichaamsgewicht, elastieken of kettlebells. Dat maakt het een stuk afwisselender en leuker.”

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING EN WAAROM?
“Ik heb niet één favoriete oefening maar ik vind het zelf lekker om core te trainen. Omdat je snel resultaat ziet en het voelt goed.”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“R&B of house. De playlists bij 3SIXTY5 zijn fantastisch, ik merk dat Guy daar veel werk in stopt.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Sociaal, zorgzaam, optimistisch, direct en eerlijk.”