3SIXTY5 Trainer Spotlight: Kay

“De sfeer in onze studio’s voelt voor mij echt als mijn tweede huiskamer, het voelt vertrouwd. Het is een plek waar trainers en cliënten oprecht graag komen. Er heerst een fijne sfeer waar tegelijkertijd keihard wordt gewerkt om resultaat te behalen.”

PASPOORT:
Naam: Kay de Lange
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Samenwonend
Sportspecifieke achtergrond: Voetbal, kickboksen en Brazilian Jiu Jitsu
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist, Studio Manager 3SIXTY5 Amsterdam Valkenburgerstraat

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Ik studeerde aan de Hogeschool voor Economische Studies voordat ik bij 3SIXTY5 kwam werken. Daarnaast had ik een bijbaan in een sportschool. Ik kwam erachter dat het begeleiden van mensen hetgeen is wat mij echt gelukkig maakt, waardoor ik besloot te stoppen met mijn studie en mij volledig ging richten op de fitnessbranche.

Vanaf toen ben ik heel veel verschillende fitness en PT opleidingen gaan volgen. Ik kende 3SIXTY5 via social media en zodoende heb ik heel informeel via Facebook een berichtje gestuurd. Een week later werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek en na een stage periode werd ik personal trainer bij 3SIXTY5.

Sinds september 2016 ben ik studio manager van onze private gym aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam en sinds 2019 ben ik tevens verantwoordelijk voor de overall kwaliteit van de trainers over het gehele bedrijf.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Als kleine jongen is mijn basis gelegd in de turnwereld. Dat heb ik zo’n 5 jaar gedaan tot ik ging voetballen. Voetballen heb ik tot mijn 20ste jaar gedaan. Ik heb mijn hele jeugd op landelijk niveau gespeeld. Daarnaast heb ik vanaf mijn 16e verschillende vechtsporten gedaan: van kickboksen tot Brazilian Jiu Jitsu.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Zonder enige twijfel de sfeer in de studio. Dat voelt voor mij echt als mijn tweede huiskamer, het voelt vertrouwd. Het is een plek waar trainers en cliënten oprecht graag komen. Er heerst een fijne sfeer waar tegelijkertijd keihard wordt gewerkt om resultaat te behalen.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“De enorme diversiteit aan cliënten waar je mee werkt. Ieder met zijn of haar unieke verhaal. Dat is iets wat mij enorm inspireert. Geen dag is daardoor hetzelfde. Als trainer ben ik een perfectionist, de kleine details maken voor mij het verschil. Constant willen vernieuwen, jezelf blijven verbeteren. Nieuwe kennis op blijven doen. Zo proberen wij als 3SIXTY5 altijd een stap verder te zijn dan anderen.

Als vakman moet je je dagelijks blijven ontwikkelen. Ook ervaring speelt daarin een belangrijke rol: ik merk dat ik meer bagage meeneem naarmate ik ouder word. Ik ben er trots op dat ik op jonge leeftijd mijn passie heb gevolgd.

Ik had op safe kunnen spelen door mijn studie af te maken en te doen wat men als ‘normaal’ ervaart, maar ik ben tegen de stroming ingegaan en heb mijn hart gevolgd. 3SIXTY5 geeft me ook alle ruimte om me te ontwikkelen en door te groeien, dat helpt uiteraard ook. Tot op de dag van vandaag sta ik achter die keuze.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Buiten mijn werk probeer ik alle liefde en aandacht te geven aan mijn familie, vrienden en vriendin. Het liefst relax ik op mijn vrije dag lekker in Amsterdam. Fietsen door de stad, shoppen, een cappuccino in de zon op het terras. Aan het einde van de dag lekker eten in een leuk tentje, dat alles met de mensen waar ik om geef.

Ik kan echt genieten van dat soort kleine dingen. Mijn ouders zijn mijn steun en toeverlaat. Met alles wat ik doe staan ze achter me. Ik bewonder heel erg op wat voor liefdevolle manier mijn zusje en ik zijn opgevoed.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Focus je in het proces niet alleen maar op het einddoel, maar focus je op tussentijdse doelen. Ieder behaald mini doel zorgt voor plezier en motivatie, waardoor de kans op het behalen van je einddoel veel groter wordt. Of dat einddoel nu is om af te vallen, fitter te worden of de dam tot dam loop te volbrengen.”

WAT VIND JIJ DE MEEST OVERSCHATTE OEFENING?
“Alle vormen van traditionele ‘buikspieroefeningen’ zoals crunches vind ik een biomechanische nachtmerrie voor je rug. Ik vind het niet alleen, het is ook echt zo ;-)”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Hip Hop.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Behulpzaam, empathisch, liefdevol, loyaal, rustig.”