3SIXTY5 Trainer Spotlight: Chesley

“Je kunt ons team vergelijken met een team zoals dat van AFC Ajax. Niet omdat wij allemaal zo goed kunnen voetballen, maar omdat wij allemaal op de juiste plek staan met daarin onze unieke kwaliteiten. Als team zijn wij uniek en leveren wij optimale resultaten voor onze cliënten.”

PASPOORT:
Naam: Chesley ten Oever
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Sportspecifieke achtergrond: Handbal, voetbal, karate, boksen
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist, Leefstijlcoach & Fysiotherapeut

KUN JE MEER VERTELLEN OVER JOUW ROL ALS FYSIOTHERAPEUT BINNEN 3SIXTY5?
“Inmiddels ben ik alweer drie jaar werkzaam als Personal Trainer bij 3SIXTY5 en sinds kort ook als interne fysiotherapeut. In die rol train en behandel ik cliënten van 3SIXTY5 bij specifieke gezondheidsvraagstukken, waaronder blessures. Als fysiotherapeut creëer ik de juiste voorwaarden voor het herstel, maar ook verbeter ik de performance van cliënten. Daarnaast ben ik als fysiotherapeut een soort casemanager, waardoor ik korte lijntjes waarborg met de Trainers. Ook ben ik nog steeds werkzaam als teamfysio bij AFC Ajax II, waar ik hetzelfde doe.”

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?T
“Na mijn opleiding HBO Sportkunde in Haarlem verhuisde ik in 2015 naar Amsterdam, omdat ik de verkorte opleiding tot fysiotherapeut ging volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik was daarnaast op zoek naar een passende baan. Ik ken het bedrijf sinds 2013, omdat twee kennissen er als manager werkzaam waren. Via hen heb ik een sollicitatiegesprek aangevraagd en ik mocht diezelfde week nog op gesprek komen. Mijn parate kennis op het gebied van trainingsleer & voeding werd flink op de proef gesteld tijdens het gesprek. Ik moest aansluitend een korte trainingssessie geven en werd vervolgens aangenomen voor de private gym in Abcoude.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Je kunt ons team vergelijken met een team zoals dat van Ajax. Niet omdat wij allemaal zo goed kunnen voetballen, maar omdat wij allemaal op de juiste plek staan met daarin onze unieke kwaliteiten. Als team is 3SIXTY5 uniek en leveren wij optimale resultaten voor onze cliënten. Ik ken geen ander PT bedrijf waar het team zo sterk is.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“De waardering die ik ervoor terugkrijg. Als een cliënt een kleine mijlpaal behaalt op weg naar een specifieke hoofddoelstelling, dan ben ik daar heel trots op!”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Met vrienden uitgaan, toeren met de motor, naar mijn opa & oma die heerlijk Indisch voor me koken of een potje Fornite op de ps4. En met ijzer smijten natuurlijk! Ik train erg graag bij 3SIXTY5 in Abcoude, vaak voor of na m’n werk.”

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Verdiep je niet alleen in hoe je een oefening moet uitvoeren, maar ook waarom je het op deze manier het beste kunt doen. Hierdoor ben je veel efficiënter en doelgerichter bezig met je lichaam. Stel daarnaast meerdere subdoelen, zo krijg je bij elk behaald subdoel een succesbeleving en blijf je gemotiveerd. En stel geen onrealistische doelen: verwacht niet dat als je vijf jaar hebt gedaan om die bierbuik te kweken deze binnen drie maanden omgetoverd wordt tot een sixpack.”

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING EN WAAROM?
“Een Tabata Battle Ropes vind ik lekker als afsluiter, om nog even helemaal kapot te gaan. Dat geeft mij na de training een super voldaan gevoel. Een aanrader!”

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Mijn techno playlist op Spotify.”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Fanatiek, integer, sociaal, ambitieus, menselijk.”

#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway