Taco’s met gamba’s en groene salsa

Lekker snel, makkelijk en voedzaam! Een ideaal gerecht voor doordeweeks. Ook een zeer kindvriendelijk recept, laat dan wel de chilipoeder achterwege.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

– 18 rauwe reuzengarnaal
– 1 limoen
– 1 teen knoflook
– 1 tl. paprikapoeder
– halve tl. chilipoeder
– grote hand verse spinazie
– 50 gram rode kool
– 2 lente-ui
– 8 radijsjes
– 1 klein blikje zwarte bonen
– 1 avocado
– 6 kleine maïstortilla’s

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Ontdooi en pel de gamba’s en bereid de marinade voor de gamba’s. Meng het sap van een halve limoen, 1 eetlepel vocht van het blikje zwarte bonen, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 theelepel paprikapoeder en een halve theelepel chilipoeder. Leg de gamba’s in de marinade. Zet het geheel opzij en bereid ondertussen de rest.

Stap 2: Maak als volgt de gemengde salade. Snijd een handje spinazie fijn. Snijd de rode kool in repen, de lente ui in ringetjes en de radijsjes in dunne plakjes. Meng dit allemaal samen.

Stap 3: Hierna bereid je de salsa voor. Meng in een foodprocessor 1 avocado met 3 eetlepels groene salsa en het sap van de andere helft van de limoen. Geen foodprocessor? Prak dan de avocado fijn met een vork en meng de rest samen.

Stap 4: Nu de voorbereidingen klaar zijn kun je de gamba’s gaan bakken. Bak in een koekenpan in ongeveer 3 minuten gaar (zodat ze roze kleuren).

Stap 5: Verwarm eventueel de taco’s kort in de magnetron en beleg ze met de salsa, salade, zwarte bonen en de gamba’s.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 659
Eiwit: 32 gram
Koolhydraten: 71 gram
Vetten: 24 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424