Kruidige tabouleh met kikkererwten

Tabouleh (spreek uit als ta-boe-lee) is voor het Midden-Oosten wat rucola salade voor de Italianen is. Dit overheerlijke gerecht is zowel koud als warm zeer lekker! De salade heeft een hoog vezelgehalte (vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten). Daarnaast kun je met tabouleh alle kanten op; denk aan het toevoegen van feta, bonen, noten en allerlei soorten groenten. Enjoy! 

INGREDIËNTEN:
– 125 gram bulgar
– 100 gram doperwten
– 130 gram uitgelekte kikkererwten
– 1/2 kopje verse peterselie
– Fijngehakte verse munt
– 2 eetlepels zongedroogde tomaten
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

BEREIDINGSWIJZE:
Bereid de bulgar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gooi vervolgens de doperwten in een pan met kokend water en bereid deze totdat de doperwten beetgaar zijn gekookt. Meng de bulgar in een grote kom en mix dit met alle ingrediënten. Voeg hier tot slot alle kruiden en het citroensap aan toe en je salade is ready to serve! 

VOEDINGSWAARDEN (per portie):
Kcal: 392
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 51 gram
Vetten: 16 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.