Springrolls met tofu (of met kip)

Een super simpel gerecht dat je binnen maar liefst 20 minuten op tafel zet. Deze vegan variant kan je makkelijk niet-vegan maken door de tofu te vervangen voor kip! Het is misschien even wennen om met rijstvellen te werken. Maar als je het eenmaal door hebt zijn deze springrolls zo klaar.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

– 200 g tofu
– 2 el ketjap
– 1 paprika
– 6 rijstvellen
– 75 g wortel julienne
– 50 g gebakken uitjes

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de tofu in reepjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tofu samen met de ketjap zo’n 5 minuten.

Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

Maak een houten snijplank vochtig en vul een grote schaal met een laagje lauwwarm water.

Week de vellen één voor één in het water totdat ze kleverig worden. Leg ze op de houten plank en leg er vervolgens aan één kant wat stukjes tofu, paprika, wortel julienne en gebakken uitjes op.

Vouw de rijstvellen vervolgens op door de zijkanten naar binnen te vouwen, één kant over de vulling te leggen en ze daarna verder op te rollen.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 305
Eiwit: 15 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 12 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.