3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Shaquil

“Ik merk dat ik bij 3SIXTY5 zeer gemotiveerd word om mijzelf te ontwikkelen. In de voorgaande jaren werkte ik voor mezelf, waardoor ik geen collega’s om me heen had die me konden inspireren. Hier werk ik in een omgeving met één en al inspiratie.”


PASPOORT:

Naam: Shaquil Kromopawiro
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: In een relatie
Sport-specifieke achtergrond: Tennis, voetbal en fitness
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Abcoude.

HOE BEN JE BIJ SIXTY5 TERECHT GEKOMEN?
“Op Instagram zag ik een vacature voorbij komen. Ik zat destijds niet goed op min plek bij mijn toenmalige werkgever waardoor ik om mij heen ben gaan kijken. 3SIXTY5 trok meteen mijn aandacht. Na een aantal gesprekken ben ik vol enthousiasme aan dit avontuur begonnen.

WAT IS JOUW SPORTACHTERGROND?
“Vanaf jongs af aan ben ik al met sport bezig. Op mijn achtste jaar ben ik in aanraking gekomen met voetbal en tennis. Voor beide sporten bleek ik een bovengemiddelde aanleg te hebben. Op een gegeven moment was ik iedere dag aan het trainen en soms zelf 2x per dag. Waardoor ik mijn vizier op één van de twee sporten moest richten. Uiteindelijk koos ik voor tennis. In mijn tenniscarrière heb ik aan meerdere Nederlands jeugdkampioenschappen meegedaan. Helaas kwam hier abrupt een einde aan toen ik een langdurige blessure ben opgelopen.

Uiteindelijk betekende dit einde ook een nieuw begin. Want tijdens de revalidatie ben ik in aanraking gekomen met fitness en krachtsport. Dit resulteerde zo’n 4 jaar geleden in mijn nieuwe passie. ”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Ik merk dat ik bij 3SIXTY5 zeer gemotiveerd word om mijzelf te ontwikkelen. In de voorgaande jaren werkte ik voor mezelf, waardoor ik geen collega’s om me heen had die me konden inspireren. Hier werk ik in een omgeving met één en al inspiratie. Bij 3SIXTY5 werken we in een team met alleen maar top-trainers. Hierdoor kan ik iedere dag leren van mijn collega’s en halen we het beste in elkaar naar boven. Als je stappen vooruit wilt zetten, moet je mensen om je heen verzamelen met dezelfde gedachtengang. Die mensen heb ik gevonden bij 3SIXTY5!”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
Na een drukke werkdag kan ik ontzettend genieten van een goede serie samen met mijn vriendin. In de zomer ga ik ook graag naar een festival. Alhoewel dat voorlopig helaas niet aan de orde zal zijn. Mijn favoriete festival? Amsterdam Open Air!

Daarnaast hou ik ook ontzettend veel van reizen. Ik probeer zo’n 3x per jaar op vakantie te gaan. Afgelopen jaar ben ik in Mexico geweest. Afrika staat voor volgend jaar op de planning. Het lijkt me zó tof om een safari mee te maken. Reizen verbreedt je horizon!”

WAAR KUNNEN WE JOU ‘S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN?
“Een biefstuk Bali XL van Loetje.

IN WELK LAND ZOU JE OOIT NOG EENS WILLEN WONEN? 
Spanje. Het klimaat, de taal en het eten trekken mij heel erg aan. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het dicht in de buurt van Nederland ligt. Het lijkt me heerlijk om de wintermaanden in Spanje door te kunnen brengen zodat ik in de zomer lekker in Nederland kan zijn. Hierdoor combineer je letterlijk het beste van twee werelden.

WAT IS JE MEEST BELUISTERDE ARTIEST OP SPOTIFY?
Burna Boy. Hij verwerkt veel Afrikaanse invloeden in zijn muziek. Ik word er altijd vrolijk van!

WAT IS HET MEEST BIJZONDERE CADEAU DAT JE OOIT HEBT GEKREGEN?
“Toen mijn moeder (5 jaar geleden) naar Griekenland verhuisde liet ze haar Audi A1 voor mij achter. Toentertijd kon ze de auto voor een flink bedrag verkopen. Ondanks dat zij het geld toen goed kon gebruiken koos ze er voor om de auto aan mij te geven. Dit gebaar betekende ontzettend veel voor me.”