Zomerse Kippensoep

ZOMERSE KIPPENSOEP (25 min)
De favoriete maaltijd van velen: kippensoep. Deze variant is met heerlijke zomergroenten. Super gezond, low cal, makkelijk en toch gezellig, zelfs in de zomer.

Een goede soep voor in het weekend is altijd een goed idee. Deze is goedgevuld met eiwitten van de kip en bonen, de goede complexe koolhydraten uit alle verschillende groentes (en nogmaals de bonen) en op smaak gebracht met heerlijke specerijen. Wist je dat het gebruik van specerijen een hele gezonde en makkelijke manier is om smaak toe te voegen zonder calorieën, in plaats sauzen?
Nog een kleine tip, maak wat extra. Dan heb je de volgende dag heel gemakkelijk een gezonde lunch!

INGREDIENTEN (voor 2 personen):
– 200gr kipfilet
– 1 theelepel kokos- of olijfolie
– 2 uien, in blokjes gesneden
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
– 1 courgette, gehakt
– 200gr gele pompoen, gehakt
– 2-3 teentjes knoflook
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 750ml kippenbouillon
– 2 laurierblaadjes
– 150gr cannellini bonen, uitgelekt en gespoeld
– 150gr maïskorrels (vers of uitgelekt ui blik)
– 1 takje rozemarijn
– Sap van 1 citroen
– 2 eetlepels versgehakte peterselie bladeren
– Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm 1 theelepel kokos- of olijfolie in een grote soeppan.
– Knijp 2 teentjes knoflook uit in de hete olie en roer het even om.
– Snij de kip in stukjes en kruid met zout en peper naar smaak.
– Voeg de kip toe aan de pan en bak tot hij goudbruin is, ongeveer 2-3 minuten; zet daarna even opzij.
– Snij de ui, wortels en selderij in grove stukken.
– Voeg dan nog eens 1 theelepel olie toe aan de soeppan en voeg de groentes toe. Bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
– Snij vervolgens de courgette, pompoen en nog 1 tot 2 teentjes knoflook, voeg toe en bak, af en toe roerend, tot ze zacht en bruin zijn, ongeveer 2-3 minuten. Roer de tijm en oregano erdoorheen tot ze geuren, ongeveer 1 minuut.
– Voeg de kip bouillon en laurierblaadjes toe; en breng aan de kook.
– Roer de cannellinibonen, maïs, rozemarijn en kip erdoor; verlaag het vuur en laat ongeveer 10-12 minuten sudderen.
– Roer als laatste de citroensap en peterselie erdoor en breng gewenst op smaak met zout en peper.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 407
Koolhydraten: 30.8 gram
Eiwit: 32.2 gram
Vetten: 10.4 gram
Vezels: 6.2 gram

BON APETIT!

Lees hier waarom wij vinden dat je niet alleen moet focussen op afvallen.

#3SIXTY5 #3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway