Vegan Wokschotel met Soba Noodles en Zoete Aardappel

VEGAN WOKSCHOTEL MET SOBA NOODLES EN ZOETE AARDAPPEL
Vegan (veganitisch) eten kan prima. Compleet vegan eten voor langere perioden kan  voor problemen zorgen als je niet goed oplet en het blijft een challenge om voldoende hoge kwaliteit eiwitten binnen te krijgen. Dit Vegan recept is lekker, makkelijk en snel te maken en levert veel eiwit en andere goede voedingsstoffen terwijl het relatief laag in calorieën is.

INGREDIENTEN (voor 2 personen):
– 2 grote zoete aardappelen
– 200 gram vegan kip (vegetarische slager, te koop bij Jumbo en AH)
– 2 rode uien
– 8 grote champignons
– 1 grote paprika
– 2 teentjes knoflook
– 3 grote handen verse spinazie
– Soba noodles (voor 2 personen)
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Snij de zoete aardappel in kleine stukjes en kook deze in 10 minuten beetgaar.
– Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een grote pan en snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze vijf minuten en voeg dan de, in kleine stukjes gesneden, paprika, vegan kip, zoete aardappel en champignons toe. Wok nog even kort de spinazie mee. Je wil dat hij nog een bite heeft.
– Bereid de noedels naar instructie op het pak.
– Roer alles door elkaar en versier met sesamzaadjes. ENJOY!

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 478
Koolhydraten: 51 gram
Eiwit: 64 gram
Vetten: 30 gram

VEGAN?
Vegan eten is hip maar het kan consequenties hebben voor je gezondheid. We hebben hier een artikel over geschreven. Meer planten en minder vlees eten is overigens geen gek idee. Niet alleen met oog op je gezondheid, maar ook dierenwelzijn en milieubelasting zijn argumenten die hout snijden. Veel mensen eten één of meerdere dagen in de week geen vlees of vis, met een hip woord flexitariër genoemd. Ons advies: blijf altijd kritisch kijken naar je eigen levensstijl of dat van anderen voordat je klakkeloos overstapt op een extreem dieet.

LIVING THE GREEN LIFE
Dit recept komt van het platform Living the Green Life (www.livingthegreenlife.com). Living the Green Life is er voor iedereen. Zij laten zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagende, succesvolle en bevredigende lifestyle. Maar laten iedereen tegelijk vrij in hun keuze. Het zijn dus geen ‘extremisten’ in onze ogen. En daarom kunnen wij vanuit 3SIXTY5 goed samenwerken met hen.

#3SIXTY5
#3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway