Roerbak van Garnalen en Asperges met Kikkererwten uit de Oven

ROERBAK VAN GARNALEN EN ASPERGES MET KIKKERERWTEN UIT DE OVEN
Deze maaltijd kost niet veel moeite en laat ook geen grote hoeveelheid vuile vaat achter. En het bevat alleen maar goede voedingsstoffen en een uitstekende voedingswaarde. Het gerecht bestaat uit slechts een paar ingrediënten en is van begin tot eind in ongeveer 30 minuten klaar.

INGREDIENTEN (voor 2 personen):
– Halve eetlepel kokos of olijfolie
– 250 gr grote garnalen/gamba’s
– 400-500 gr groene asperges
– 250 gr kikkererwten
– citroensap
– 2-4 teentjes knoflook
– paprikapoeder
– bouillon
– peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 200˚C graden.
– Bedek de bakplaat van je oven met bakpapier.
– Indien je kikkererwten uit blik gebruikt: spoel ze om en laat ze goed uitlekken. Indien je gedroogde kikkererwten hebt geweekt en gekookt: deze kan je direct gebruiken.
– Strooi wat zeezout en wat paprikakruiden over de kikkererwten
– Laat de kikkererwten eerst voor 15 minuten in de oven staan. Schep daarna om en laat daarna nog 10 minuten staan.
– Verhit vervolgens een klein beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
– Voeg de garnalen, asperges, citroensap en knoflook toe en roerbak tot de garnalen roze zijn (ongeveer 4 minuten)
– Voeg de bouillon toe en laat sudderen tot de asperges zacht zijn (3-5 minuten)
Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 497
Koolhydraten: 42 gram
Eiwit: 30,5 gram
Vetten: 15,5 gram
Vezels: 17 gram

AFVALLEN?
Vet verliezen, gezond zijn en lekker eten hoeven elkaar niet uit te sluiten. Kies laag calorische gerechten en producten die hoog zijn in bouwstoffen, vezels, vitaminen & mineralen. Lees hier meer informatie over hoe het echt zit met afvallen.

#3SIXTY5
#3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway