Gierst Couscous Met Geroosterde Wortelen

GIERST COUSCOUS MET GEROOSTERDE WORTELEN

Koolhydraat-rijk vegan recept! Ons advies over koolhydraten: als je ze wilt eten, zorg dan dat ze intact zijn met het hulsel eromheen. Kies dus bijvoorbeeld zilvervliesrijst, quinoa of bijvoorbeeld boekweit. Gierst is een beetje een vergeten graansoort, maar zit met gezonde voedingsstoffen zoals fosfor, magnesium en koper. Daarnaast is het glutenvrij en zit boordevol vezels!

Dit recept bevat geen dierlijke producten en kan dus door Vegans gegeten worden. Mocht je een eiwitbron toe willen voegen, raden we je aan een kipfilet erbij te grillen!

INGREDIENTEN (voor 4 personen):
– Kokosvet of olijfolie
– 175-200 gram gierst
– ½ theelepel komijnzaad
– Groentebouillon
– 6-8 grote wortels, geschild, en in grove stukken gesneden
–  Zout & peper
– 60 gram amandelen
– 1 theelepel cayennepeper
– Verse koriander
– Citroenschijfjes (voor bij het serveren)

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 200°C.
– Verwarm een eetlepel kokosolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
– Voeg gierst en komijnzaad toe en bak, al roerend, in ongeveer 2 minuten bruin.
– Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
– Zet het vuur lager, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen tot de gierst gaar is. Vergeet niet af en toe te roeren.
– Ondertussen besprenkel je de wortels met een klein beetje olie op een bakplaat; breng op smaak met zout en peper. Rooster tot mals en goudbruin in ongeveer 15-20 minuten.
– Verwarm nog een heel klein beetje kokosolie in een kleine pan op middelhoog vuur; bak de amandelen en cayennepeper, al roerend, in ongeveer 2 minuten tot ze gaan geuren.
– Serveer de gierst en besprenkel met de wortelen, koriander, amandelmengeling.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 310
Koolhydraten: 40 gram
Eiwit: 8 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 7 gram

#3SIXTY5 #3SIXTY5recepten #getfittheprofessionalway