Gehaktballen met Pastinaakpuree en Rode Koolsalade

GEHAKTBALLEN MET PASTINAAKPUREE EN RODE KOOLSALADE
We houden allemaal wel eens van een goede Hollandse pot. Vandaar deze lekkere gezonde versie hoog in eiwitten en goede vetten, en lager in koolhydraten! Daarnaast krijg je met dit recept gemakkelijk nog meer groente binnen door de puree te maken van de vergeten groente pastinaak in plaats van aardappelen. Pastinaak is een heerlijke wortelgroente met een zoetige smaak en een crème-witte kleur.

Wij adviseren onze clienten om groenten zo veel mogelijk af te wisselen en nieuwe groenten opnieuw te ontdekken. Heel veel mensen eten maar 2 tot 4 verschillende groenten: zonde!

INGREDIENTEN (voor 2 personen):
– 1 rode appel
– 2 pastinaken
– 1 ui
– mosterd
– dragon, peterselie en bieslook
– tomatenpuree
– 250 gr mager rundergehakt
– 150 gr rode koolreepjes
– (witte wijn) azijn
– 10 ml worcesteraus of sojasaus
– kokosolie
– knoflook, peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 200˚C hetelucht/ 220˚C
– Pel de ui en hak deze zo fijn mogelijk en meng met het gehakt, klein beetje tomatenpuree, peper en zout.
– Kneed goed en maak er 3-4 cm grote gehaktballen van
– Leg in een ovenschaal besprenkelt met een klein beetje kokosolie. Rol de gehaktballen, zodat ze met een dun laagje olie bedekt zijn.
– Schil de pastinaken en snijd ze in 2cm grote stukken.
– Schuif de gehaktballen naar een kant van de ovenschaal. Leg de pastinaken aan de andere kant en zorg ook dat deze lichtjes bedekt zijn met de kokosolie en een snufje peper en zout.
– Bak alles 15-20 min in de oven totdat de pastinaken gaar en de gehaktballen goudbruin zijn.
– Was intussen de koolreepjes en dep ze droog.
– Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de vrucht in 0,5cm grote stukjes.
– Hak de verse kruiden zonder harde steeltjes fijn.
– Meng de kool, appel en fijngehakte kruiden, 1 el azijn, 1 tl mosterd in een kom en breng op smaak met zout en peper.
– Haal na 15-20 min de pastinaken uit de oven en doe deze met 1-2 el bakvocht in een kom of hoge maatbeker.
– Besmeer het topje de gehaktballen met nog een klein beetje mosterd en tomatenpuree.
– Verhoog de temperatuur naar 225˚C hetelucht/ 245˚C en bak de gehaktballen nog 3-5 min, totdat de mosterd licht gekarameliseerd is.
– Voeg intussen 3-4 el water aan de pastinaken toe en pureer glad.
– Voeg desgewenst nog meer water toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
– Serveer de gehaktballen, puree en de salade!

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 397
Koolhydraten: 26 gram
Eiwit: 22,5 gram
Vetten: 13,5 gram
Vezels: 8 gram

AFVALLEN?
Vet verliezen, gezond zijn en lekker eten hoeven elkaar niet uit te sluiten. Kies laag calorische gerechten en producten die hoog zijn in bouwstoffen, vezels, vitaminen & mineralen. Lees hier meer informatie over hoe het echt zit met afvallen.

#3SIXTY5
#3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway