De 4 lekkerste Skinny Cocktails

De eeuwige struggle: gezellig drankjes drinken maar toch een beetje zwembroek of bikini proof blijven.

Hier de 4 beste keuzes om het gezellig te hebben zonder meteen vetrollen te kweken plus de welke sterke dranken met de minste calorieën!

ALCOHOL EN CALORIEEN
Veruit de meeste cocktails zijn regelrechte suiker en caloriebommen. Dat komt echter niet eens persé door de alcohol. Er zit ongeveer 10 gram pure alcohol in een glas drank. De stof alcohol levert 4 calorieën per gram: 40 calorieën per drankje dus, valt mee hè!

Ja het is echt waar: een glas bier (250 ml), een glas wijn (100 ml) en een shot sterke drank (35 ml) bevat dezelfde hoeveelheid alcohol: circa 10 gram, goed voor zo’n 40 calorieën.

In bier, wijn of bijvoorbeeld rum zitten natuurlijk nog veel meer ingrediënten dan pure alcohol alleen, en juist die ingrediënten zorgen voor de flinke toename per portie.

HOEVEELHEID BEPAALT
Net als bij bijvoorbeeld pizza, gaat het bij alcoholische drankjes uiteindelijk toch altijd weer over de hoeveelheid en de frequentie.

Van pizza word je niet dik als je 2 slices in de maand eet kom je geen gram vet aan. Eet je 3 hele pizza’s per week naast je normale voeding, dan kan je wel zeggen dat je van pizza dik word!

DE 4 LEKKERSTE SKINNY COCKTAILS:

COCKTAIL 1: SKINNY MOJITO (150 kcal)
Hoewel de Mojito een drankje is dat bekend staat als zoet en calorie-rijk, kan je dit heel makkelijk omdraaien naar een
skinny variant. Vraag de bartender de helft of minder aan siroop / suiker te gebruiken en heb je ineens een geweldige optie!

Munt, limoen en sodawater zijn allemaal van nature laag in calorieën, een shot rum bevat ongeveer 100 calorieën en 2 theelepels suiker (de helft van de normale dosering), of in de vorm van siroop is ongeveer 40-50 calorieën.

Recept Skinny Mojito:
– Groot glas met veel crushed ijs (tip: neem een glas met vlakke bodem)
– 35-40 ml witte rum
– 50-60 ml koud bruiswater
– 2-3 partjes limoen incl schil
– flink aantal muntblaadjes
– 1-2 theelepels (bruine) suiker (normaal 4)
– stamp de rum, munt, suiker en limoen op de bodem van het glas, roer het ijs en bruiswater er doorheen


COCKTAIL 2: SKINNY BITCH (40-50 kcal!!!)
Daar hebben we je aandacht! Vodka heeft een veel lagere glycemische index heeft dan andere alcohol-soorten. Het bevat vrijwel niets anders dan water en alcohol. Een shot vodka is slechts 40-50 kcal!

Het bruiswater is calorie-vrij en combineert goed met een verscheidenheid aan (diepvries) fruit en andere garnituren, van komkommer tot sinaasappel. Watch out: deze drink je snel weg (met alle gevolgen van dien)…

Recept Skinny Bitch:
– Glas met veel ijs
– 40-50 ml vodka
– 10 ml vers limoensap
– Vul de rest van het glas met bruisend water

“Trust me, you can dance”
-Vodka


COCKTAIL 3: GIN-TONIC ZERO (80-90 kcal)
De fris-kruidige zomer in een glas. De ouderwetse en stijlvolle Gin-Tonic is al meerdere zomers een cocktailtrend, en terecht. De basis van de gin-tonic is heel simpel: gin, tonic en (veel) ijs in een glas en je bent klaar om te proosten.

Gin (de grote broer van Jenever) is van nature redelijk laag in calorieën: zo’n 80-90 kcal per serving. Een flesje normale tonic valt ook mee: 100-120 kcal.

Toch 200+ kcal per glas, drink vier Gin Tonics en je hebt bijna een pizza op. Sinds de ‘zero trend’ in softdrink land is er echter ook tonic zero! 

Recept Gin-Tonic Zero:
– Groot glas met veel ijs
– 35-40 ml gin
– 100-120 ml Tonic Zero
– Eventuele garnering (limoen, komkommer, grapefruit, citroen, bessen, kaneelstokjes etc.)


COCKTAIL 4: BLOODY MARY (90-100 kcal)
Een goede bloody mary is altijd lekker. Het tomatensap bevat wel wat suikers maar zelfs ook nog wat vitamines zoals lycopene die je in geen andere cocktails kunt krijgen!

Vodka weet je al en van een scheutje Worcestershire saus of Tabasco hoef je je geen zorgen te maken. En hoera voor groente! Een stronk bleekselderij is verplicht.

Recept Bloody Mary:
– Long drink glas met 2-3 ijsklontjes
– 40 ml vodka
– 100-120 ml tomatensap
– 15 ml vers citroensap
– 3-4 scheutjes tabasco
– 2-3 scheutjes Worcestershire saus
– Een stengel bleekselderij

Enjoy summer!
✌️ 3SIXTY5


3sixty5 personal training
3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft drie eigen privé studio’s in Abcoude en Amsterdam.

Onze bijzonder hoog opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset. Uitsluitend op afspraak.

BOEK EEN GRATIS INTAKE PROEFSESSIE

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424