Courgettini met Gebakken Garnalen en Knoflook

HEERLIJKE COURGETTI MET GEBAKKEN GARNALEN EN KNOFLOOK
(20 min bereidingstijd)
Een eenvoudige truc om je calorie-inname de verlagen is om koolhydraat component in je avondmaaltijd te vervangen door groenten. Probeer ‘pasta’ te maken van courgette (zoals dit recept) of vervang bloemkool door bloemkoolrijst. Je kunt Courgettini zelf maken, maar het is tegenwoordig ook te koop bij de betere supermarkt, zoals deze Courgette Spaghetti van de AH of bloemkool-rijst van de Jumbo.

Dit recept maak je in ongeveer 20 minuten, is super gezond, laag in calorieën en koolhydraten en hoog in eiwitten. Dat zijn de recepten waarvan je onbezorgd kan genieten.  Geniet ervan!

INGREDIENTEN (voor 2 personen):
– Beetje kokos- of olijfolie
– 220-250 gram roze garna
len, (volledig ontdooien indien bevroren)
– 4 zoete paprika’s (2 oranje en 2 rood)
– 200 gram sugar snaps
– 300-400 gram courgettini (courgette spaghetti)
– 2 grote teentjes knoflook
– 1 theelepel verse tijm (optioneel)
– Zout en peper naar smaak

Klik hier voor nog meer 3SIXTY5-proof recepten!

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm een grote (wok)pan op middelhoog vuur en voeg 1-2 theelepel(s) olie toe.
– Snijd de paprika is grove stukken, en voeg samen met de sugar snaps toe. Bak ze gedurende tot ze licht zijn verzacht (even een deksel op de wok helpt!)
– Doe de knoflook in de pan en bak 30 seconden tot een minuut, tot het geurig is.
– Voeg vervolgens de garnalen toe en bak 3-4 minuten al roerend, maal wat peper op de garnalen.
– Voeg de courgettini en de tijm toe en bak alles nog een paar minuten al omscheppend
– Maak op smaak met een klein beetje vers gemalen zout, roer nog een laatste keer en serveer.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 342
Koolhydraten: 21,5  gram
Eiwit: 29,8 gram
Vetten: 9,4 gram
Vezels: 7,3 gram

STOP MET AFVALLEN!
Lees hier waarom onze frontman Guy van der Reijden vind dat je moet stoppen met afvallen.

#3SIXTY5
#3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway