Citroen Kabeljauw met Kappertjes en Ovengroenten

CITROEN KABELJAUW MET KAPPERTJES EN OVENGROENTEN (30 min)
Dit recept is eenvoudig te maken, levert minimale afwas en bovendien kan je de kabeljauw pakketjes alvast van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren.

Op het eerste gezicht ziet dit gezonde recept er misschien niet zo bijzonder uit, maar de hoeveelheid smaak die afkomstig is van zo’n simpel stukje vis met geroosterde groenten is heerlijk! Naast het feit dat het super gemakkelijk te maken is, is dit recept ook rijk aan eiwitten en vezels.

Witvis is zo ongeveer het meest verzadigende voedingsmiddel dat er is, lees daarover hier meer >

INGREDIENTEN (voor 4 personen):
– 4 dikke kabeljauw filets (ongeveer 200gr per filet)
– 2 aubergines
– 2 courgettes
– 2 (punt)paprikas
– 300gr haricots verts
– Oregano
– 3 eetlepels kokosolie
– 2 a 3 grote teentjes knoflook, gehakt
– 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
– 2 eetlepels kappertjes (+ de zoutoplossing)
– 2 citroenen
– Peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 230°C.
– Knip vervolgens 8 vellen aluminiumfolie van ongeveer 30cm x 30 cm. Plaats 4 van die vellen plat op je aanrecht en houd de andere 4 bij de hand.
– Doe de kokosolie in een klein bakje samen met de zoutoplossing van de kappetjes, gehakte knoflook, zout, peper en fijngehakte peterselie en meng met een vork tot alles goed is gemengd. Zet daarna opzij.
– Als laatste, rasp de schil van beide citroenen en snijd ze daarna (redelijk) dun, zodat je in totaal uiteindelijk 12 volledige plakjes krijgt.
– Leg vervolgens 3 plakjes citroen in het midden van elk vel aluminiumfolie en plaats de filet bovenop elke rij schijfjes citroen.
– Lepel en verdeel gelijkmatig een beetje van het mengsel op elke filet.
– Vervolgens besprenkel je elke filet met wat kappertjes en een flinke snuf van het citroenrasp.
– Om de pakketten te maken, leg je een tweede stuk folie op de visfilets en knijp en vouw je de randen samen in een vouw van ongeveer 1,5 cm.
– Vouw vervolgens elke kant 2-3 keer om om een ​​mooi gesloten folie zakje te maken.
– Plaats de pakketten op een omrande bakplaat, indien nodig licht overlappend.

– Was dan de groentes en snij ze vervolgens in grove stukken/plakken.
– Neem nog een schaaltje en giet daar wat kokosolie in. Plet 1 of 2 knoflooktenen en voeg deze bij de olie. Voeg tenslotte wat oregano toe of Provençaalse kruiden.
– Bekleed een andere bakplaat met bakpapier en verdeel de groentes over de plaat.
– Bestrijk de groentes met een kwastje met de knoflookolie.

– Zet vervolgens allebei de platen in de oven. Bak de vis 12 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte van je filets en de gewenste gaarheid. Rooster de groentes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen.
– Zorg ervoor dat je de pakketten onmiddellijk opent zodra je ze uit de oven haalt om oververhitting te voorkomen.
– Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groente uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn of een beetje citroensap.


VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 390
Koolhydraten: 21 gram
Eiwit: 37 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 8 gram

SLANK MAAR SLAP
Vanuit 3SIXTY5 denken wij meer vanuit gezondheid en fitheid dan uitsluitend vanuit slank zijn. Je kunt heel ongezond afvallen, denk aan crash-dieëten, of afvallen maar toch nog de verkeerde dingen eten. Theoretisch gezien zou je van een Snickers of M&M’s dieet kunnen afvallen, zolang je totale calorie inname lager is dan je totale calorie verbruik. Echt gezond is dit niet niet, en ze zult er ook niet heel goed uitzien, ook al ben je slanker dan daarvoor. Wij willen namelijk dat je sterk, fit en gezond bent én er super goed uitziet!

Lees hier waarom wij vinden dat je niet alleen moet focussen op afvallen.

#3SIXTY5 #3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway