Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

Zin in een lekker winters gerecht? Maak dan eens deze pompoencurry. Lekker om te serveren met naanbrood. Super simpel om te maken maar ó zo lekker!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 200 gram zoete aardappel
– 2 stuks ui
– 2 knoflooktenen
– 6 cm verse gember
– 8 cm verse kurkuma
– 100 gram kikkererwten
– 600 gram pompoenblokjes
– 300 ml kokosmelk
– 20 gram verse koriander
– 200 gram spinazie
– 80 gram mangochutney
– 200 gram babyspinazie, grof gehakt
– 2 gehakte uien
– 300 ml groentebouillon
– optioneel: 1 stuk naanbrood per persoon

 

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1-2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes en pompoenblokjes toe en bak nog 3-4 minuten mee.

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk. Breng de curry afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 – 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd samen met de koriander fijn. Bak het naanbrood 5-7 minuten in de oven.

Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Verdeel de pompoencurry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Roer de mangochutney naar smaak door de curry en serveer eventueel het naanbrood erbij. Onderstaande calorieën zijn exclusief het naanbrood.

 

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 525
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 67 gram
Vetten: 25 gram

GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424