Parelcouscous salade met kip, spinazie en feta

Parelcouscous is letterlijk de grote broer van couscous: de korrels zijn namelijk groter en smeuïger. En net als met gewone couscous, is parelcouscous lekker veelzijdig. Van tajine tot salade.. 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
– 150 gram parelcouscous
– 150 gram kippendij, in stukjes
– 2 handjes spinazie
– 1 paprika, in reepjes
– 1/2 komkommer, in stukjes
– 75 gram feta
– 3 eetlepels olijven
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1-2 teentjes knoflook

Voor de dressing:
– 3 el olijfolie
– 1 el witte wijnazijn
– snufje zout & peper

BEREIDINGSWIJZE:
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even staan. Roer eventueel door met een scheutje olijfolie, zodat de couscous niet zo aan elkaar plakt.

Bak intussen de stukjes kippendij in een koekenpan (pas op met de hoeveelheid bereidingsvet). Knijp de teentjes knoflook uit en roer ze mee. Bestrooi ze met gerookte paprikapoeder en breng op smaak met een snufje peper & zout. Als de kip gaar is, meng het met de couscous en de olijven.

Snij de komkommer in stukjes en de reepjes. Meng de olijfolie en witte wijnazijn met elkaar en zet apart in een kommetje. Dit wordt later toegevoegd aan het gerecht.

Maak vervolgens de borden op. Verdeel de spinazie over twee borden en leg daar de couscous op. Brokkel als laatste de feta over het gerecht.

Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 570
Eiwit: 23 gram
Koolhydraten: 63 gram
Vetten: 26 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424