Hoe je voorkomt dat je zomaar een halve kilo aankomt tijdens Pasen

Met Pasen gaat men traditioneel langzaam aan nadenken over het komende strandseizoen. Je ziet jezelf al weer in de zwembroek of bikini staan op het strand, maar niet in deze shape! Tijd voor actie dus.

Maar de Paasdagen alleen al kunnen flink roet in het eten gooien volgens ons onderzoek. Gemiddeld kom je zo’n halve kilo lichaamsvet aan, alleen al door die kleine chocolade paaseitjes!

Bij een slank en gezond lijf hoort natuurlijk ook een gezond voedingspatroon. Waar bij de Kerstdagen of verjaardagen, mensen zich vaak erg bewust zijn van hun flinke eet- en drink gedrag, merken wij dat men Pasen flink onderschat. Vandaar dat we wat onderzoek hebben gedaan over hoeveel mensen nu echt eten met Pasen.

Onbewuste calorieën
Eén van de grootste oorzaken van gewichtstoename is onbewust eetgedrag. Dat weten we al langer en er zijn flink wat wetenschappelijke bewijzen die uitwijzen dat mensen vaak onderschatten hoeveel calorieën ze dagelijks binnenkrijgen. Dus ja, ook jij eet meer dan je denkt.

Met Pasen is dit onbewust eetgedrag onder andere te relateren aan chocolade-paaseitjes. Vanaf half maart start de gemiddelde Nederlander al met het kopen en dus eten van die paaseitjes. Je komt de bakjes gekleurde choco-eitjes overal tegen, bij de kapper, op kantoor, de kassa van de supermarkt en uiteraard thuis, vooral thuis! Voor je het weet heb je een paar paaseitjes in je holle kies gestopt en ben je onbewust een flinke extra vetrand aan het creëren. Dat gaat onder het mom van “ik eet er wel eens een of twee” maar vaak zijn dat er meer.

Uit vragenlijsten blijkt dat mensen zich niet eens meer herinneren exact hoeveel paaseitjes ze gegeten hebben, en het aantal schatten op de helft van het daadwerkelijke aantal gegeten eitjes. De helft van de gegeten paaseitjes is dus onbewust! 

Eén zo’n klein paas-eitje (7 gram) levert 40 kcal en zo’n 2 gram verzadigd vet. Eet er 4 per dag en dat voor een week of drie. Dat zijn 3.360 extra calorieën! 

Dat is dus bovenop je normale voeding. Een kilo opgeslagen lichaamsvet bevat ongeveer 7.000 kcal. Oftewel: de kleurrijke chocovriendjes bezorgen de gemiddelde Nederlander een halve kilo aan lichaamsvet extra! Mocht je dat mee vinden vallen, denk maar hieraan: pak 2 pakjes roomboter uit de koelkast en plak deze op je buik of heupen. Die halve kilo lichaamsvet trekt overigens ook nog eens extra vocht aan wat betekent dat er in totaal ongeveer een kilo lichaamsgewicht bij komt.

Begrijp ons niet verkeerd, dit betekent niet dat je helemaal geen paaseitjes mag eten, ze zijn niet giftig ;-). Bedenk je alleen wel dat het eten van al die paaseitjes, ondanks hun kleine formaat, dus wel consequenties heeft voor je vetpercentage.

Op ons Expert Blog helpen we je met de echte informatie over afvallen en gezondheid, training en we publiceren regelmatig heerlijke healthy recepten.

Happy easter!
#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway

Breakfast of Champions: wat ontbijten de 3SIXTY5 Personal Trainers? Lees het hier…


3SIXTY5 is een premium Personal Training bedrijf met vier eigen privé studio’s in Abcoude, het Gooi en Amsterdam.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK