Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren 3sixty5 personal training

Wat is het en waarom zou je het nemen?

Aan Omega 3 vetzuren (ook wel visolie genoemd) worden een hele rits positieve eigenschappen toegeschreven zoals het voorkomen van hart- en vaatziekten en depressies. Omega 3-vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor het centraal zenuwstelsel en de hersenstofwisseling.

Concrete voordelen voor jou als sporter:

1) Je centraal zenuwstelsel kan meer en beter prikkels aan. Dat betekent onder andere een betere aansturing van je spieren, maar omega-3 kan ook stres reducerend werken.

2) Omega-3 werkt sterk ontstekingsremmend. Kleine, laaggradige ontstekingen in bijvoorbeeld darmen (heeft iedereen) of gewrichten worden beter onderdrukt.

3) Meer omega-3 in je lijf betekent een betere vetzuurstofwisseling en vetzuurbalans. We krijgen allemaal iets teveel omega-6 en veel te weinig omega-3 binnen, wat de balans verstoort. Hierdoor kunnen er juist ontstekingen ontstaan.

Omega-6 zit in grote getalen in plantaardige oliën en vetten en de inname van deze vetten is explosief gestegen de afgelopen jaren. Eet meer vette vis, minder noten, margarine en andere plantaardige oliën en mocht je een omega-6 supplement (of 3-6-9) nemen: stop ermee!

Krill

Wij werken met het merk Virtuoos. Dit merk maakt kwalitatief de beste voedingssupplementen die er zijn. Ze leveren aan honderden topsporters waaronder het Nederlands elftal en NOC-NSF.

Virtuoos maakt een zeer innovatief Omega-3 product uit Krill (een soort garnaaltje). Krill komt in massale hoeveelheden voor in Oceanen. Dankzij de unieke samenstelling van Krillolie worden de Omega-3 vetzuren DHA en EPA veel efficiënter in het lichaam opgenomen dan die van reguliere visolie.

Als je het aan ons vraagt, neem je elke dag 2 Krill-capules. Niet alleen omdat je harder kunt trainen en herstelt, maar ook omdat het je simpelweg gezonder maakt!