Mosselen met roerbakgroenten

Naast lekker en gezond zijn mosselen makkelijk te bereiden en supersnel klaar. In Nederland eten we zo’n 10 miljoen kilo mosselen per jaar. Niet is zo gezellig om samen een pannetje mosselen te delen! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 2 kg verse mosselen
– 200 gram bleekselderij
– 100 gram smeerbaar omega 3
– 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
– 2 el kruidenboterkruiden
– 150 ml water
– optioneel: 1 stokbrood naar keuze

BEREIDINGSWIJZE:

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.

Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 515
Eiwit: 36 gam
Koolhydraten: 51 gram
Vetten: 17 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.