5 wetenschappelijk onderbouwde zaken die jou minder aantrekkelijk maken

Aantrekkelijkheid
Bij vrouwen zou je denken dat een mooi figuur, vol haar, dikke lippen en een brede lach aantrekkelijk wordt gevonden. Bij mannen is het klassieke voorbeeld een sixpack, gespierde torso en brede kaken aantrekkelijk. Maar is dit wel het geval? 

Lees hier de 5 zaken die je minder aantrekkelijk maken

1) Te weinig slaap
Wetenschappers hebben onderzocht dat gemiddelde mensen (zowel manen als vrouwen) als minder aantrekkelijk worden gezien als ze moe zijn of te kort hebben geslapen. Foto’s van exact dezelfde personen maar dan uitgerust werden door onderzoekers getoond aan hetzelfde testpanel. Wat bleek? Ze kregen er allemaal gemiddeld een vol rapportcijfer bij.

Mensen met een slaaptekort hebben over het algemeen:
– Hangende oogleden
– Rodere ogen
– Wallen
– Bleke huid
– Diepere rimpels

De term ‘schoonheidsslaapje’ bestaat dus niet voor niets

2) Stress
Meer cortisol (= het stresshormoon) in je bloed betekent minder aantrekkelijk. Dit concluderen de meeste onderzoeken over aantrekkelijkheid. En stress uit zich soms niet alleen in je uiterlijk, maar kan ook voor een zwakker immuunsysteem zorgen. In een internationaal onderzoek werd duidelijk dat vrouwen de mannen aantrekkelijker vonden die minder stress (lager cortisolgehalte gemeten in het bloed) en meer weerstand hadden. “Vrouwen lijken daar onbewust een neus voor te hebben,” vertelt psycholoog Fhionna R. Moore.

3) Luiheid
Behulpzaam zijn en actie ondernemen zijn niet alleen handig voor op je werk, het wordt ook als aantrekkelijk gezien. Studies concluderen dat als je wordt gezien als lui en onbehulpzaam, je minder snel aantrekkelijk wordt gevonden, onafhankelijk van je uiterlijk.

4) Fitheid
Ben je minder fit dan je concurrent? Dan vindt je (potentiële) partner je minder interessant en verlies je de ‘wedstrijd’. Dit is evolutionair bepaald: hoe fitter de partner, hoe beter de genen. En bij het voortplanten is dit essentieel. “Dit is een onbewust proces, maar het is een enorm sterke driver voor de aantrekkelijkheid” volgens Moore. Een fit persoon heeft vaak ook een aanzienlijk lager stressniveau, ook al kan je jezelf net zo gestressed voelen als iemand die niet sport.

Fitte mensen hebben over het algemeen:
– Een betere lichaamshouding
– Komen zelfverzekerder over
– Hebben een lekkerdere lichaamsgeur
– Een betere symmetrie
– Een betere hormonale balans

WIL JE AANZIENLIJK LANGER LEVEN? LEES DIT ARTIKEL >

4) Roken en drinken
Vrouwen kiezen liever een partner die niet rookt en niet veel drinkt. Mannen kiezen liever een vrouw die af te toe drinkt boven een regelmatige drinker. Klink misschien logisch, maar je bent al een regelmatige drinker als je vaker dan 1 x per week drinkt. Sneller dan je denkt dus. 

Kortom…
Aan sommige zaken zoals de symmetrie van je gezicht, je haar of je lengte kan je weinig doen. Niet iedereen heeft de lippen van Angelina Jolie of de kaaklijn van Brad Pitt. Maar er zijn best wat zaken waar je gewoon invloed op hebt volgens wetenschappers, zie bovenstaande lijstje.

Happy hunting…

KEN JE ONZE RUBRIEK SUPERGEZONDE GERECHTEN AL?

#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway