Mark Labrand: “Ik voelde me net James Bond, met een lijf dat door een muur heen kon lopen”

Mark Labrand (34) is radio-dj bij 538, tv-presentator bij SBS Shownieuws en voice-over. Hij traint al ruim 7 jaar bij 3SIXTY5. Eerst in Abcoude, daarna in het Gooi.

“Ik voelde me net James Bond, met een lijf dat door een muur heen kon lopen.”

Je kent Mark Labrand van zijn programma’s bij Radio 538 en als presentator van Shownieuws. Hij ging zo’n 7 jaar geleden de challenge aan om in 100 dagen een superstrak lijf te hebben voor de cover van Men’s Health. Daarna is hij nooit meer weggegaan en traint hij inmiddels al jaren bij 3SIXTY5.

Mark Labrand: “Ik wilde een strak lijf én een leuk leven”


Mark: “Een aantal jaar geleden nam ik Edwin Evers’ programma Evers Staat Op over over, bij Radio 538. Het was 3 januari en natuurlijk is iedereen dan weer bezig met goede voornemens. Ik wilde het daarover hebben in mijn ochtendshow. Ik wist dat Froukje de Both bij Guy trainde, ik presenteerde in die tijd wel eens samen met Froukje. Ik vroeg haar of zij mij met Guy in contact kon brengen en of ik hem mocht interviewen voor mijn programma.

Guy had zojuist een boek uitgebracht -Op de Cover van Men’s Health in 100 dagen (via bol.com)- , dus ik vroeg hem welke tips hierin stonden die mensen konden gebruiken om hun goede voornemens waar te maken. Aan het einde van ons gesprek zei ik: “Dus als ik jouw boek lees en op een blaadje sla ga lopen kauwen, dan komt het wel goed met dat lijf?” Waarop het even stil werd en Guy zei: “Jij bent toch een bekende dj? Als jij een cover op bijvoorbeeld de Men’s Health regelt dan ga ik je trainen en laten zien wat je lichaam kan.” Ik ben diezelfde dag nog naar 3SIXTY5 gereden om met Guy te zitten en een plan te maken.”

“Bij 3SIXTY5 heb je niet het gevoel dat je het alleen hoeft te doen. Al moet de kracht natuurlijk wel uit jezelf komen.”

“Niet lang daarna werd ik gebeld door de Men’s Health. Ze hadden ons gesprek op de radio gehoord en vonden de uitdaging wel tof voor het zomernummer. In 100 dagen moest ik zo fit mogelijk worden om op de cover te schitteren, met sixpack en alles. Ik ging de challenge aan. Dit kan ik, dacht ik. Ik heb altijd op hoog niveau getennist, sporten is dus niet nieuw voor me. Daar had ik mij toch even in vergist. Dit ging echt verder. Tennissen, daar heb ik mij hele leven voor getraind.

Nu moest ik in 100 dagen krachttraining doen, onder leiding van Guy, mijn personal trainer. Hij was superstreng en hanteerde een strak regime. Hij ging voor het maximale resultaat. En we moesten wel. Er móést een cover komen en 100 dagen is iets meer dan 3 maanden. Ik trainde zes, zeven dagen per week, ging maaltijden preppen; alles voor dat perfecte coverlijf. Het werkte. Ik stond in 2012 op de cover van de Men’s Health met een strakker dan strak lichaam. Ik voelde me net James Bond, die in onhaalbare missie was geslaagd. Het leek alsof ik door een muur heen kon lopen, zo sterk was ik.”


“Na de covershoot heb ik alles losgelaten. Ik bestelde niet een portie, maar een dienblad friet in de McDonalds. Ik had zó streng geleefd in die 100 dagen, nul keer gesmokkeld. Ja, op mijn verjaardag. Dan mocht ik een kroket van Guy. Maar ik wilde natuurlijk ook niet weer terug naar af. Voor mijn transformatie had ik een best sportief, maar toch ook wel slap lijf.”

“Als ik bij 3SIXTY5 ben ik even helemaal niet bezig met de buitenwereld. Misschien is het zelfs wel meditatief.”

“Ik had nu gezien hoe mijn lijf eruit kan zien, alleen wilde ik ook een leuk leven. Ik heb een tijdje naar de balans moeten zoeken. Nog steeds. Ik schommel soms iets in gewicht, dan stel ik een heel duidelijk doel. Dan ga ik op vakantie naar Ibiza en denk ik, kom op Mark, je weet dat je dit kan. Of zoals nu, wil ik graag meer definitie in mijn armen en bovenlijf. Dan werk je daar samen met je personal trainer naartoe. Dat is fijn, je hebt het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen.”

“Guy heeft zijn bedrijf inmiddels uitgebouwd naar 4 studio’s met zo’n 5 of 6 vaste Personal Trainers per studio. Ik train heerlijk bij alle 3SIXTY5 trainers. Allemaal zijn ze mega goed opgeleid, vriendelijk, geduldig en precies genoeg motiverend. Heerlijk om hier 2 tot 3 keer per week naar toe te gaan.”

“Het brengt mij ook meer dan een sterk en fit lijf. Ik zit vaak te veel in mijn hoofd. Ik kom bij 3SIXTY5 om mijn hoofd leeg te maken.”


“Het brengt mij ook meer dan een sterk en fit lijf. Ik zit vaak te veel in mijn hoofd. Ik kom bij 3SIXTY5 om mijn hoofd leeg te maken. Zo vind ik boksen ook heerlijk. Het is een fantastische manier om even niet met andere dingen bezig te zijn. Vaak combineren we krachttraining met boksen, allemaal in hetzelfde uur, lekker efficiënt.

“De sfeer en persoonlijkheid bij 3SIXTY5 is uniek. Ik kijk er elke keer naar uit om naar de studio te rijden. Het is écht alsof je thuiskomt.”

Ik kan nog altijd onzeker zijn over mijn prestaties, ook op werkgebied. Dat heeft ook zeker te maken met mijn verleden waarbij ik op hoog niveau heb getennist. Je wil altijd beter, meer, verder. Het is nooit goed genoeg. Ik verwacht veel van mezelf, leg de lat hoog. Op persoonlijk vlak, maar ook in mijn werk. Je kunt geen minuut verslappen, ik moet altijd presteren. Ik zie het als een positieve drive in mijn leven.

Soms zit die drive me ook wel eens in de weg. Als ik een uur hard train bij 3SIXTY5 dan kan ik dat even loslaten, en ben ik niet bezig met andere dingen. Misschien is het zelfs wel meditatief. Dan stap ik naar buiten en denk ik, zo, dat heb je toch maar weer mooi gedaan. Naast mijn fysieke gezondheid en fitheid, werkt het dus ook mentaal.”

Volg Mark op instagram: @labrando


3sixty5-personaltraining-newport
3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft vier eigen privé studio’s in Abcoude, het Gooi en Amsterdam.

De 25 bijzonder goed opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424