3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Maoui

“Na een aantal jaar op nationaal niveau Judo te hebben gedaan, mocht ik meedoen aan internationale wedstrijden. 5 jaar lang heb ik op het allerhoogste niveau meegedraaid en heb ik verschillende nationale -en internationale prijzen gewonnen.”

PASPOORT:
Naam: Maoui van Schagen
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Haarlem
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Sportspecifieke achtergrond: Judo
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Abcoude

HOE EN WAAR BEN JE OPGEGROEID?
“Ik ben opgegroeid in Haarlem en kom uit een gezin van 6. Mijn ouders hebben mij heel ruimdenkend opgevoed. Thuis was ik de oudste, met 2 jongere zusjes en een jonger broertje. Hierdoor heb ik op relatief jonge leeftijd geleerd om zelfstandig te zijn. Omdat ik in een stad ben opgegroeid heb ik altijd mensen om mij heen gehad. Dit heeft ertoe geleid dat ik mijn sociale vaardigheden goed kon ontwikkelen.”

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Afgelopen zomer was ik nogal zoekende naar een geschikte werkplek. Als mens streef ik altijd naar het hoogst haalbare. Via een oud 3SIXTY5-trainer werd ik uiteindelijk op een openstaande vacature gewezen. Ik had meteen het gevoel dat 3SIXTY5 en ik een goede match zouden zijn.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Ik ben op mijn 7e in aanraking gekomen met judo. Tot mijn 10e heb ik dat gecombineerd met voetbal. Echter kwam ik er al vrij snel achter dat dit niet te combineren viel. De intensieve judo trainingen begonnen zijn tol te eisen en ik ben mij daarom volledig gaan focussen op judo. Binnen 2 jaar maakte ik deel uit van het nationaal wedstrijdteam van mijn club.”

“Na een aantal jaar op nationaal niveau meegedraaid te hebben, mocht ik meedoen aan internationale wedstrijden. 5 jaar lang heb ik op het allerhoogste niveau meegedraaid en heb ik verschillende nationale -en internationale prijzen gewonnen. Mijn hoogtepunt? Tweemaal 2e op het Nederlands Kampioenschap! Op mijn 19e ben ik gestopt met topsport. Ik wilde mij gaan focussen op een maatschappelijke carrière en ben mijn school weer gaan oppakken.”

“Mijn sporthoogtepunt? Tweemaal 2e op het Nederlands Kampioenschap!’

WAT DOE JE HET LIEFST IN JE VRIJE TIJD DAT NIETS MET SPORT TE MAKEN HEEFT?
“Ik ben heel graag onder de mensen. Samen met mijn vriendin en de honden een dagje weg is voor mij onbetaalbaar. Het strand is voor mij dé plek waar ik helemaal tot rust kom. Een zomerse avond afsluiten met een groep vrienden, een hapje en een drankje: ultiem genieten!

WAAR BEN JE ‘S NACHTS WAKKER VOOR TE MAKEN?
“Voor een spontane trip naar het buitenland. Ik vind het heerlijk om in een andere omgeving te zijn en om nieuwe dingen te ontdekken. Mijn favoriete vakantiebestemming? Florida!”

WAT IS JE FAVORIETE KEUKEN?
“Surinaams! Daar zou je me ’s nachts ook wel wakker voor mogen maken.. Haha!”

WAT IS JE MEEST BIJZONDERE EIGENSCHAP?
“Discipline is de eigenschap die ik het meest koester. Deze eigenschap heb ik ook sterk ontwikkeld gedurende mijn judo carrière. Daarnaast merk ik dat discipline mij in mijn werk ook erg vooruit helpt.

STEL DAT JE IETS IN JE LEVEN OPNIEUW ZOU MOGEN DOEN, WAT ZOU DAT DAN ZIJN?
“Mijn studiejaren in Nederland. Achteraf gezien had ik heel graag in Amerika willen studeren. De (sport) cultuur in dat land lijkt mij fantastisch om mee te maken.”

WAT IS HET MOOISTE CADEAU DAT JE OOIT HEBT GEKREGEN?
“De mogelijkheid om gedurende mijn topsport carrière zoveel van de wereld te mogen zien. Van Japan tot aan Brazilië. Een onvergetelijke ervaring waar ik altijd dankbaar voor zal zijn.”

#3SIXTY5 #getfittheprofessionalway