3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Luuk

“Ik ben erg behulpzaam. Dat is ook een eigenschap die goed van pas komt als personal trainer. Uiteindelijk komen mensen met een bepaalde hulpvraag bij ons en het geeft mij erg veel voldoening als ik mensen kan helpen door middel van de juiste coaching en begeleiding.”


PASPOORT:

Naam: Luuk Tierie
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Sport-specifieke achtergrond: Boksen, kitesurfen en sufen.
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Valkenburgerstraat.

WAAR BEN JE OPGEGROEID?
“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Ik kom uit een gezin met 2 kinderen, ik heb 1 oudere broer. Wij zijn een paar jaar geleden samen naar Amsterdam verhuisd en hij woont nu bij mij om de hoek.”

WAT IS JOUW SPORTACHTERGROND?
“Ik heb door de jaren heen veel verschillende sporten beoefend. Voetbal, honkbal, boksen (kite) surfen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met boksen en (kite) surfen en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds mee bezig. Boksen doe ik meerdere malen per week en surfen staat momenteel op een lager pitje. Het weer in Nederland laat dit helaas niet altijd toe. Ik probeer wel ieder jaar met een groep vrienden een surf vakantie te plannen. Afgelopen jaar ben ik met 4 vrienden een week gaan surfen in Marokko. Gelukkiger kun je mij niet maken!”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“3SIXTY5 is voor mij uniek omdat je hier de mogelijkheid hebt om jezelf écht verder te ontwikkelen. Ik vind de 3SIXTY5 ACADEMY en LEARN FOR LIFE dagen heel leerzaam. Je merkt aan alles dat dit een organisatie is met jarenlange ervaring in de fitnessbranche.

Daarnaast spreekt het onderscheidend vermogen van 3SIXTY5 mij ook erg aan. We hebben veel trainers onder één dak die in verschillende sporten en disciplines gespecialiseerd zijn, waardoor we onze cliënten veel diversiteit aan kennis en vaardigheden kunnen bieden.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Ik vind het heel belangrijk om een goede werk-privé balans te hebben. Als ik niet werk of sport vind ik het heel fijn om leuke dingen te doen met familie of vrienden. Ik heb samen met mijn broer een sloep, dus ik vind het heerlijk om op een zomerdag door de Amsterdamse grachten te varen. Daarnaast ga ik ook graag op stap en drink ik graag een biertje. Ik ben ervan overtuigd dat dit hand in hand kan gaan met een gezonde levensstijl, zolang je het maar met mate doet.

WAT IS JOUW FAVORIETE VAKANTIELAND? 
“Zuid-Afrika! Het land heeft zoveel te bieden. Het heeft een prachtige natuur, mooie stranden en je kunt er te gekke safari’s maken. Sinds een paar jaar woont mijn vader ook in Zuid-Afrika. Hij woont op een paar uur rijden van Kaapstad. Ik ben er afgelopen maand ruim een week geweest.

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Zorg voor een goede balans tussen sport en je sociale leven. Veel mensen zijn geneigd om hun sociale leven op te geven omdat ze fitter willen worden. Natuurlijk moet je bepaalde concessies doen en gewoontes veranderen om resultaat te behalen. Maar dat hoeft niet op een hardcore manier. Je kunt prima fitter worden, je lichaam shapen én een sociaal leven hebben.

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING?
“Ik houd erg van compound oefeningen. Dit zijn oefeningen -zoals squats, lunges, deadlifts en pull ups- waarbij meerdere gewrichten tegelijkertijd actief zijn. Het zijn vaak technische oefeningen waarbij details het verschil maken. Als je deze compound oefeningen goed beheerst zul je snel sterker worden. Als ik één oefening moet kiezen ga ik toch voor de pull-ups. De ultieme krachttest voor je bovenlijf!”

WAT IS JE MEEST BIJZONDERE EIGENSCHAP?
“Ik ben erg behulpzaam. Dat is ook een eigenschap die goed van pas komt als personal trainer. Uiteindelijk komen mensen met een bepaalde hulpvraag bij ons en het geeft mij erg veel voldoening als ik mensen kan helpen door middel van de juiste coaching en begeleiding.”