Kipcurry met broccolirijst

Broccolirijst is de ideale manier om eenvoudig aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. Je zou hier optioneel nog meer groenten naar wens aan toe kunnen voegen, zoals tomaat, paprika en aubergine. Heb je meer zin in vis? Vervang dan kip voor garnalen.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

– 2 courgettes
– 2 komkommers
– 2 knoflookteentjes
– 400 gram kipstukjes
– 300 ml kokosmelk
– 4 cm verse gember
– 400 gram broccolirijst
– 40 ml vissaus
– 3 eetlepels suiker
– 4 eetlepels witte wijnazijn

BEREIDINGSWIJZE:

Bereid de zilvervlies -en broccolirijst volgens de verpakking.

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook en rasp de gember fijn.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 3 minuten. Voeg de kipstukjes toe en bak nog 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed, zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de zilvervlies -en broccolirijst over de borden en schep de kipcurry erover. Serveer de komkommersalade ernaast.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 439
Eiwit: 33 gam
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 16 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.