Vegan kikkererwtencurry

Dit gerecht is een ware smaakexplosie en zit bomvol voedingstoffen! Dit veganistische gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Maar het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan :)

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

– 300 gram basmatirijst
– 1 broccoli
– 500 gram sperziebonen
– 2 grote rode uien
– 2 rode paprika’s
– 2 blikken kikkererwten
– 2 tenen knoflook
– 60 gram cashewnoten
– 100 gram groene curry pasta
– 1 blik kokosmelk light
– 1 limoen
– 1 rode peper
– 2 eetlepels zonnebloemolie

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Was de groenten en snijd de broccoli in kleine roosjes, dop de sperziebonen en snijd door de helft, snijd de paprika in dunne reepjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn.

Stap 2: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Verhit de olie in een wokpan en fruit hier eerst de ui 2 minuten in. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 1 minuut mee op laag vuur. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit 2 minuten mee.

Stap 4:Voeg alle resterende groenten toe en wok 4 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en de uitgelekte blikken kikkererwten toe en laat nog 5 minuutjes stoven. De groenten horen een lekkere knapperige bite te hebben, dus laat dit niet te lang stoven.

Stap 5:Verdeel de rijst en de curry over 4 kommen en verdeel hier de cashewnoten overheen. Serveer eventueel met een schijfje verse limoen, bosui en rode peper.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 746
Eiwit: 24 gram
Koolhydraten: 112 gram
Vetten: 22 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424