Kikkererwtenbowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Kikkererwten worden heerlijk knapperig als je ze roostert in de oven. Wij gebruiken ze vervolgens als een crunchy topping voor over de bowl. 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

– 400 gram kikkererwten
– 3 tl garam masala
– 400 gram zoete aardappel blokjes
– 4 el milde olijfolie
– 300 gram quinoa
– 100 gram baby spinazie
– verse munt
– 1/2 rode peper
– 175 gram Griekse yoghurt 0%

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog. Meng de kikkererwten met de garam masala, aardappelblokjes en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 25 min in het midden van de oven. Schep na 10 min om.

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd het steeltje van de halve peper. Halveer de halve peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de munt door de yoghurt. Verdeel de quinoa over de kommen.

Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 645
Eiwit: 20 gram
Koolhydraten: 85 gram
Vetten: 22 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424