3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Junior

“Mijn leven in Brazilië is niet altijd makkelijk geweest. Mijn moeder heeft altijd de volledige zorg voor mijn zus en mij gehad. Zij heeft altijd hard moeten werken om ons een goed leven te geven.”


PASPOORT:

Naam: Junior Lima
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Vrijgezel
Sport-specifieke achtergrond: Voetbal, surfen en bodybuilding/krachtsport
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Studio Manager bij 3SIXTY5 Ibiza.

WAAR BEN JE OPGEGROEID?”
“Ik ben geborgen en getogen in de stad Natal, aan de Oostkust van Brazilië. Mijn hele familie woont daar nog steeds en ik ben de enige van de hele familie die is verhuisd.

Het leven in Brazilië is niet altijd makkelijk geweest. Mijn moeder heeft altijd de volledige zorg voor mijn zus en mij gehad. Zij heeft altijd hard moeten werken om ons een goed leven te geven. Tegelijkertijd is dat ook de mooiste periode van mijn leven geweest. Ik kijk ondanks alles terug op een fijne jeugd.”

WAT IS DE REDEN DAT JE IN NEDERLAND BENT KOMEN WONEN?
“Toen ik mijn bachelor in toerisme had afgerond, ben ik gaan werken in verschillende hotels en resorts. Natal leeft zo ongeveer van het toerisme. Daar ben ik in contact gekomen met veel mensen uit verschillende delen van de wereld. Ik had altijd al de droom om te reizen en om veel van de wereld te zien. Door al die verhalen werd dat gevoel alleen maar versterkt en dat triggerde mij om de stap te zetten om elders te leven.

Ik had destijds een aantal vrienden in Australië, maar een vliegticket naar Australië kon ik niet betalen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om naar Europa te verhuizen.

In eerste instantie wilde ik verhuizen naar Londen, maar dat bleek moeizaam te gaan. Dublin bleek vanuit Brazilië een stuk makkelijker te bereizen dus daar ben ik toen gaan wonen. In Dublin heb ik een Nederlandse vrouw ontmoet waar ik een relatie mee kreeg. We hebben er samen voor gekozen om te verhuizen naar Nederland.

Mijn eerste woonplaats in Nederland was Alkmaar, toen ben ik door een vriend geïntroduceerd bij 3SIXTY5, die trainers zochten. Een paar jaar later ben ik naar Amsterdam verhuisd.”

WAT MIS JE HET MEEST AAN HET LEVEN IN BRAZILIË?
“De Braziliaanse vibe. Ik vind het moeilijk om dat in woorden te beschrijven, maar de mensen in Brazilië zijn zo relaxed. De mensen in Brazilië lijken veel meer te genieten van het leven.

Het weer speelt daar zeker een belangrijke rol in. De mensen daar leven veel meer buiten. Na een lange werkdag trekken veel Brazilianen massaal naar het strand. Dat mis ik enorm. Nederland is veel harder en sneller. Als ik op maandagochtend om 06:30 in de regen op de fiets zit naar de studio, heb ik het daar mentaal wel eens moeilijk mee.”

“Uiteindelijk heb ik een beter leven hier in Nederland, maar ik heb best vaak heimwee.”

WANNEER BEN JE ALS PERSONAL TRAINER GAAN WERKEN? 
“In Dublin werkte ik voornamelijk in de retail. Op een gegeven moment ben ik naast mijn werk fitness gerelateerde opleidingen gaan volgen. Ik heb altijd al affiniteit gehad met sport en ik houd ervan om met mensen te werken. Uiteindelijk resulteerde dit in een baan als personal trainer bij een sportschool in Dublin.”

WAAROM HEB JE ERVOOR GEKOZEN OM NIET TERUG TE GAAN NAAR BRAZILIË? 
“Ik ben inmiddels zo gewend aan het leven hier in Nederland. Qua mentaliteit verschillen Nederlanders en Brazilianen wel degelijk met elkaar. In Brazilië hebben mensen veel minder besef van tijd. Ze lijken daar veel meer in het moment te leven. Het georganiseerde in Nederland waardeer ik enorm. Alles is hier zo goed geregeld. Ik hoop komend jaar mijn Nederlandse nationaliteit te krijgen.

Wat ik het meest zou missen aan Nederland? Kaas en pannenkoeken. Lekker man, haha!”

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHT GEKOMEN? 
“Een vriend van mij kende een toenmalige collega van Guy die ons met elkaar in contact bracht. Ik begon met een stageperiode wat al snel resulteerde in een full-time functie. Destijds ben ik begonnen in de studio in Abcoude, maar na een paar jaar heb ik de overstap gemaakt naar de Valkenburgerstraat. Ik ben nu ruim 6 jaar werkzaam bij 3SIXTY5.”

EN NU IBIZA!
“Wat een avontuur en uitdaging! Deze zomer (2021) heeft Guy mij gevraagd de 3SIXTY5 studio op Ibiza op te zetten. Ik wilde al heel graag weer naar de zon en ik hou van Spanje. Ik heb al best vaak tegen Guy gezegd dat als er ooit iets op Ibiza zou gebeuren dat ik dat graag zou willen. Ik vind het waanzinnig cool dat ik het vertrouwen heb gekregen om de business op Ibiza op te zetten.

Onze studio zit ook nog in het mooiste hotel van Ibiza (OKU Hotel) en veel cliënten die we in Nederland trainen, komen bij me langs voor een sessie tijdens hun vakantie. Ik vind het een heerlijk eiland en wandel heel veel. Me happy!”

HOE ZITE JOUW FITNESSROUTINE ER UIT? 
“Van nature ben ik heel smal gebouwd. De afgelopen jaren lag de focus dus met name op meer spiermassa. Ik heb in het verleden meerdere men’s physique wedstrijden gedaan. Dat is een soort bodybuilding light, waarbij je een zwembroek op het podium draagt.

Momenteel vind ik het erg belangrijk om aan mijn cardiovasculaire systeem te werken. Daardoor train ik op een hogere intensiteit en ben ik minder bezig met zware gewichten. Dit in combinatie met meer aandacht voor mijn mobiliteit geeft mijn trainingsregime weer een nieuwe impuls.”


WAT ZOU EEN BETER LIJF VOOR U DOEN?


Moeite met de juiste aanpak te vinden om écht fitter, slanker en gezonder te worden? Dat is exact waar wij inmiddels honderden mensen met succes mee geholpen hebben.

Na de korte intake (kan ook via zoom), start u in een van onze professionele private gyms. Of plan een gratis proefsessie!

PLAN EEN GRATIS INTAKE

Liever bellen? 06 47472424 of stuur een whatsapp bericht: 06 47472424