3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Jordy

“In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik echt een mensen mens ben. Het geeft mij een goed gevoel om andere mensen gelukkig te zien. Als ik hieraan mijn steentje mag bijdragen dan geeft mij dat veel voldoening.”


PASPOORT:

Naam: Jordy Ruitenbeek
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Vrijgezel
Sport-specifieke achtergrond: Voetbal, hardlopen en tennis
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Albert Cuypstraat.

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Het werken in een hecht team. Dat ben ik voorheen bij geen enkel bedrijf op deze manier tegen gekomen. Iedere trainer heeft zijn of haar specifieke kwaliteiten, waardoor je veel van elkaar kunt leren. Je kunt jezelf hierdoor continue blijven ontwikkelen.

Daarnaast vind ik de 3SIXTY5 Academy en cursusdagen erg leerzaam. We worden bijgeschoold door door de beste opleiders van Nederland. We komen op dat soort dagen met het hele team bij elkaar. Naast dat het leerzaam is, creëren we op dit soort dagen ook een hechter team.”

WAT IS JOUW FAVORIETE OEFENING? 
“Ik houd erg van de squat. Dat is een oefening waar ik al mijn energie in kwijt kan. Zodra ik een nieuw record te pakken heb voel ik me ook helemaal het mannetje, haha! Aangezien ik heel mijn leven sporten doe waar je sterke benen voor nodig hebt, heb ik gemerkt dat squats bijdragen aan betere sportprestaties.

Mijn favoriete training is toch echt hardlopen. Momenteel ben ik in training voor een marathon. Tijdens het hardlopen kom ik in een bepaalde flow en dan kan ik eigenlijk niet meer stoppen.”

WAT IS JOUW GROOTSTE TALENT? 
“In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik echt een mensen mens ben. Het geeft mij een goed gevoel om andere mensen gelukkig te zien. Als ik hieraan mijn steentje mag bijdragen dan geeft mij dat veel voldoening.

Het mooie aan het vak als Personal Trainer is dat je direct feedback krijgt van je cliënt. De waardering die iemand laat blijken als iemand sterker, fitter of energieker wordt; daar doe ik het voor.

Overigens is een verborgen talent van mij schaken. Dat heb ik jaren gedaan in mijn jeugd. Ik heb meerdere diploma’s en kampioenschappen op mijn naam staan.”

WAT IS JOUW BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP? 
“Focus op je eigen proces. Veel mensen zijn geneigd om zichzelf te vergelijken met anderen. Dat is echt zonde van je tijd. Wanneer je iemand ziet die sneller rent of meer kilo’s tilt, gebruik dat als motivatie maar laat je daardoor niet uit het veld slaan.”

WAAR KAN JIJ WAKKER VAN LIGGEN?
“Ik kan wakker liggen van iets waar ik zenuwachtig voor ben. Dat kan iets zijn waar ik zelf invloed op heb, zoals een belangrijk tentamen, maar bijvoorbeeld ook een spannende wedstrijd van Ajax. Ik kan echt dagen uitkijken naar een spannende wedstrijd. Die aanloop naar de wedstrijd is voor mij net zo spannend als de wedstrijd zelf.

Met name tijdens mijn eerste opleiding fysiotherapie had ik dit heel erg. Ik had geen idee hoe ik alle stof moest leren. Ik leerde elke bladzijde en nam ieder artikel door. Na verloop van tijd ging ik hier steeds beter mee om. Je hebt een bepaalde vorm van spanning nodig om een goede prestatie neer te zetten.”

WAT HEEFT DE CORONAPERIODE JOU GELEERD?
“Dat we vooral moeten kijken naar wat we wél hebben, in plaats van wat we niet hebben. Het is altijd heel makkelijk om te klagen en te blijven hangen in het negatieve, maar het levert je zo weinig op. Het kost je alleen maar energie.”

JE WOONT SINDS KORT IN AMSTERDAM!
“Klopt! Ik woon sinds kort in een leuk appartement in Oud Zuid. Ik ben geboren en getogen in Hoevelaken, maar ik merkte aan alles dat ik toe was aan een volgend hoofdstuk. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik naar Amsterdam zou willen verhuizen, dan had ik je echt voor gek verklaart. Ik keek vaak niet verder dan mijn eigen dorp.”