3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Jim

“3SIXTY5 is voor mij uniek omdat we op een realistische wijze een gezonde manier van leven vinden die werkt voor onze cliënten. Je kunt echt prima de balans vinden tussen fit zijn, en af en toe een borreltje. Wij zijn er niet om alles van je af te nemen, maar juist om je leven te verrijken. Soms moet je ook gewoon kunnen genieten en zeggen: vandaag even niet.”


PASPOORT:

Naam: Jim Kuin
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Purmerend
Burgerlijke staat: In een relatie
Sport-specifieke achtergrond: Voetbal, CrossFit en weightlifting
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Valkenburgerstraat.

WAT IS JOUW SPORTACHTERGROND?
“Ik ben altijd al een sportfanaat geweest. Ik ben begonnen als voetballer, maar een paar jaar (en een heleboel schoppen in de kelderklasse) verder, ben ik me gaan richten op fitness.

Aanvankelijk mistte ik het wedstrijdelement van voetbal, waardoor ik heb besloten om te gaan CrossFitten. In het CrossFit heb ik een mooie balans gevonden en kan ik mijn fanatisme kwijt in wedstrijden.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Het feit dat we op een realistische wijze een gezonde manier van leven vinden die werkt voor onze cliënten. Je kunt echt prima de balans vinden tussen fit zijn en af en toe een borreltje. Wij zijn er niet om alles van je af te nemen, maar juist om je leven te verrijken. Soms moet je ook gewoon kunnen genieten en zeggen: vandaag even niet.

Daarbij heb ik nog nooit in een omgeving gewerkt waar zoveel kennis bij elkaar loopt. Ik ben regelmatig onder de indruk van de kennis en kunde van mijn collega’s.”

WAT ZOU JE TEGEN DE 10 JAAR JONGERE JIM ZEGGEN, MET DE KENNIS VAN NU?
“Het klinkt misschien cliché, maar volg je eigen pad. Mijn vader heeft een eigen bedrijf en ik weet dat hij het heel leuk had gevonden als ik bij hem in het bedrijf was komen werken. Om die reden ben ik destijds een opleiding gaan volgen waar diep van binnen mijn hart niet lag, maar wat ik heb gedaan om mijn vader een goed gevoel te geven.

Uiteindelijk zijn dat verspilde jaren geweest en heb ik me ingeschreven voor de sportopleiding. Het was gelukkig wel een wijze levensles. ”

WAT DOE JE HET LIEFST IN JE VRIJE TIJD DAT NIETS MET SPORTEN TE MAKEN HEEFT?
“Ik ben gek op bordspelletjes! En dan met name tactische varianten, zoals Risk bijvoorbeeld. Ik ben ontzettend fanatiek en kan er soms moeilijk mee omgaan als ik aan de verliezende hand ben, haha! Als ik het geluk van de dobbelsteen dan ook nog niet mee heb, dan kan ik daar de rest van de avond goed van balen.”

MET WELK PERSOON ZOU JE EEN DAG WILLEN RUILEN EN WAAROM?
“Zelf ben ik gek op dieren en reizen, dus ik zou graag een dag willen ruilen met Freek Vonk. Het lijkt me heerlijk om lekker de natuur in te kunnen gaan, zonder drukke steden en mensenmassa’s. Op vakantie zoek ik zelf ook altijd liever de rust op.

Afgelopen jaar stond er een mooie reis op de planning naar Zuid-Afrika, maar deze is door corona helaas niet doorgegaan. Ik hoop deze reis alsnog te kunnen maken zodra we de corona-ellende achter de rug hebben.”

WAT IS JOUW BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
“Het op de juiste manier uitvoeren van de oefening is cruciaal. Ik zeg vaak letterlijk in mijn sessie dat ik liever 10 perfecte herhalingen wil hebben, dan 12 slordige. Herhalingen zijn in mijn ogen ondergeschikt aan de uitvoering. Quality over quantity dus!”

OP WELKE PRESTATIE BEN JIJ HET MEEST TROTS GEWEEST IN JE LEVEN EN WAAROM?
“Ik ben trots op het feit dat ik vind dat ik de zaakjes goed voor elkaar heb. Ik heb een lieve vriendin, een eigen huis en een baan waar ik mezelf niet elke dag met tegenzin heen hoef te sleuren, maar met veel plezier naartoe ga.”

WAT HEEFT DE CORONA PERIODE JOU GELEERD?
“Met name dat je ook nu nog steeds verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Ja het is een rottige tijd, maar je kunt er weinig aan veranderen. Je kunt je focussen op dingen die niet kunnen, of juist op de dingen die wél kunnen. Van nature ben ik een heel optimistisch persoon.

Ik vind het nu bijvoorbeeld heel leuk om collega’s van andere locaties, die ik normaal gesproken alleen maar zie tijdens opleidingsdagen en evenementen, meer te zien en te spreken. Daarnaast zie ik (voor mij) veel nieuwe cliënten in Abcoude.

En met een handjevol mensen kun je het thuis ook gezellig maken met een spelletje. Zolang ik maar win natuurlijk!”