3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Jelle

“Ik ben erg geïnteresseerd in wat mensen motiveert in het leven en waarom ze doen wat ze doen. Mijn persoonlijke ambitie is om mensen te inspireren door een goede balans te vinden tussen gezond en fit zijn, maar vooral ook te kunnen genieten van het leven.”


PASPOORT:

Naam: Jelle van Houten
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Badhoevedorp
Burgerlijke staat: Verloofd, vader van een dochter
Sport-specifieke achtergrond: Turnen, basketbal en voetbal
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Abcoude.

WAAR BEN JE OPGEGROEID?
“In Badhoevedorp, op zo’n 15 minuten van Amsterdam. Ik kom uit een gezin van 2 kinderen.”

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHT GEKOMEN?
“Vanuit het CIOS (sportopleiding) heb ik stage gelopen bij sportschool keten Health City. Ik heb daar zo’n 9 jaar gewerkt als fitnessinstructeur. Dat was een zeer leuke tijd waar ik veel van heb geleerd. Als fitness instructeur leg je een heel belangrijke basis voor je verdere carrière als personal trainer. In deze jaren heb ik vooral geleerd om het contact met klanten te leggen en ze te motiveren en inspireren.

Uiteindelijk wilde ik mij meer gaan specialiseren als personal trainer en zodoende leerde ik Guy kennen. Guy was toen een van de docenten bij een opleiding die ik volgde en had zijn eigen PT bedrijf: CoachGuy. Guy had het erg druk en wilde een trainer aannemen. Dat resulteerde in een samenwerking en in 2020 vierde ik mijn 10 jarige jubileum bij 3SIXTY5. Ongelofelijk hoe snel de tijd is gegaan!”

Jelle en Guy bij Jelle zijn eerste bedrijfsauto. Toen nog met het oude 3SIXTY5 logo.

WAT IS JOUW SPORTACHTERGROND?
“Eigenlijk ben ik mijn hele leven al met sport bezig. Op mijn 4e ben ik begonnen met gymnastiek, wat uiteindelijk uitgroeide tot turnen op selectie niveau. Ik heb toentertijd meegedaan aan verschillende regionale en nationale kampioenschappen. Dat heb ik tot mijn middelbare school gedaan. Naast het turnen deed ik ook nog aan basketbal en voetbal.

Het grote voordeel tijdens mijn CIOS opleiding is dat ik in aanraking ben gekomen met vrijwel alle sporten die je maar kunt bedenken. Mijn passie voor fitness is daar ontstaan, maar ik heb daar bijvoorbeeld ook mijn diploma behaald om snowboard les te mogen geven.”

Jelle aan het werk met een van zijn vaste cliënten in Abcoude

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Ik ben echt een familiemens! Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn gezin en vrienden. Als ik met mijn dochter Julia (4 jaar) ben dan ben ik op mijn gelukkigst. We gaan geregeld naar het bos of naar het strand om een wandeling te maken.

Daarnaast spreek ik graag af met vrienden voor een potje voetbal of een drankje op het terras. Zo’n dag sluit ik het liefst af met lekker eten. Ik ben gek op traditioneel Italiaans eten en een goed stuk vlees van de barbecue.

WIE WAS JOUW IDOOL ALS KLEINE JONGEN? 
“Michael Jordan. Ik ben een groot basketbal fan en Michael Jordan is écht een levende legende. Hij heeft zoveel betekend voor de basketbal sport en daarbuiten. Ik ben in de loop der jaren veel Air Jordans gaan dragen. Ik hoop ooit nog eens naar een wedstrijd in de NBA te gaan.

WAT IS JOUW FAVORIETE VAKANTIELAND? 
“De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik helemaal gek ben van Italië; de keuken, de koffie, het klimaat, de geschiedenis. Het is voor mij een heel bijzondere omgeving. Ik kom er zowel in de zomer als in de winter graag. Het voelt echt als mijn tweede thuis.”

WAT ZOU JE DOEN ALS JE MORGEN DE LOTERIJ WINT?
“Hangt er een beetje vanaf hoeveel geld het is, haha! Ik denk dat ik het zou investeren in mijn huis, of een nieuw huis koop. Daarnaast zal ik de mensen om mij heen verwennen. Ik ben niet zo materialistisch ingesteld. Een paar mooie verre reizen zou ik nog wel willen maken, en een NBA wedstrijd bijwonen.

WAT IS JE MEEST BIJZONDERE EIGENSCHAP?
“Ik ben erg sociaal aangelegd. Vaak heb ik snel een klik met iemand. Ik ben erg geïnteresseerd in wat mensen motiveert in het leven en waarom ze doen wat ze doen. Mijn persoonlijke ambitie is om mensen te inspireren door een goede balans te vinden tussen gezond en fit zijn, maar vooral ook te kunnen genieten van het leven.”