Japanse zalm met crispy quinoa korst

De Japanse keuken weet wel raad met een lekker stukje zalm. Om de smaakbeleving te verbeteren, hebben wij er een crispy quinoa korst aan toegevoegd. Dit gerecht is laag in calorieën en hoog in eiwitten. Een ideaal 3SIXTY5 recept!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

2 x 170 gram zalm
5 gram gepofte quinoa
1 tl. Japanse shichimi togarashi kruiden
snufje peper en zout
1 el. olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Meng de gepofte quinoa met de Japanse kruiden samen op een bord.

Stap 2: Besprenkel de zalmmoten eerst met zout en peper aan beide kanten.

Stap 3: Leg de zalm nu met een kant in de quinoa om een huid te maken.

Stap 4: Verwarm een pan op middelhoog vuur met 1 el olie of boter om in te bakken. Leg de zalm met de quinoa-huid naar beneden in de pan. Bak voor ongeveer 3 minuten en draai dan om. Bak voor nog 3 tot 4 minuten langer op de andere kant. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.

Serveer de zalm met een handjevol noedels of rijst.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 461 per portie
Eiwit: 34 gram
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 32 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424