Japanse ramen

Ramen is een klassiek gerecht uit de Japanse keuken en bestaat uit noedels geserveerd in een vlees of visbouillon, veelal op smaak gebracht met sojasaus, miso, zeewier of andere toppings. Wij serveren de ramen vegetarisch met tofu en een gekookt eitje, maar je kunt er ook kip of garnalen aan toevoegen. 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
– 1/2 sjalot
– 200 gram tofu in blokjes
– 2 el hoisinsaus
– 1/2 paksoi
– 150 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
– 2 porties ramennoedels
– 1 liter paddenstoelenbouillon
– 50 g taugé
– 2 eieren gekookt
– 2 el norivlokken
– 1 el zwarte sesamzaadjes
– zonnebloemolie

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de tofublokjes in een bakje met de hoisinsaus en laat marineren tot later gebruik.

Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snijd het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.

Verhit wat olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofoeblokjes 4 min op middelhoog vuur.

Kook intussen de ramennoedels ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.

Verhit in de kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.

Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddenstoelen, tofoeblokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.

Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de norivlokken en zwarte sesamzaadjes.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 602
Eiwit: 37 gram
Koolhydraten: 81 gram
Vetten: 14 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.