Indische hutspot

Deze hutspot heeft een Indische twist omdat we er kokosroom en kurkuma aan toevoegen. Een perfecte combinatie met pittige stoofvlees in ketjap. Geloof ons: hierna wil je niet anders! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

– 500 gram hutspot (een mix van winterpeen en ui)
– 500 gram aardappels
– 50 ml dikke kokoscrème
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1 a 2 theelepels zure room
– zout en peper naar smaak

Voor het pittige stoofvlees met ketjap:

– 500 gram sukadelappen
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 4 tenen knoflook, fijn gehakt
– 1 chilipeper in ringetjes
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 2 theelepels tamarindepulp
– 2 theelepels bruine suiker
– 1 bouillonblokje rund
– 5 limoenblaadjes (diepvries)
– 1 strengel citroengras
– stukje gember, geschild
– stukje laos, geschild
– 500 ml kokend water
– 4 eetlepels ketjap

BEREIDINGSWIJZE:

Begin met het stoofvlees. Fruit de sjalot glazig in een beetje zonnebloemolie in een pan met een dikke bodem. Doe de knoflook en de chilipeper erbij en voeg het rundvlees toe. Laat zachtjes aanbraden.

Doe de tamarinde, bruine suiker en het bouillonblokje in de pan. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees onder staat. Doe ook de andere limoenblaadjes, stengel citroengras, gember en laos (allemaal in hun geheel) erbij. Breng aan de kook, leg de deksel, zet dan het vuur laag en leg de deksel op de pan.

Laat het stoofvlees ongeveer drie uur zachtjes stoven. Controleer steeds na een uurtje of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg zo nodig nog wat water toe.

Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de ketjap toe aan de pan. Let op: de ene ketjap is wat zoeter dan de andere. Gebruik je ketjap manis, wees dan iets spaarzamer en proef goed. Je kunt altijd meer toevoegen. Houd het stoofvlees warm.

Kook ondertussen de aardappels 12 minuten in een grote pan met water met een snuf zout. Leg daarna de hutspot-groenten bovenop de aardappels en laat nog 8 minuten koken. Giet goed af en stamp daarna tot een mooie puree. Meng de kokoscrème erdoorheen, samen met de kurkuma en wat zout en peper. Voeg naar smaak zure room toe.

Serveer de hutspot met een flinke schep van het stoofvlees erbovenop.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 455
Eiwit: 32 gram
Koolhydraten: 54 gram
Vetten: 11 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424