Hannie: “Ik heb een moeilijke periode achter me kunnen laten, mede dankzij het sporten.”

Hannie uit Abcoude is 61 jaar oud en is fitter dan ooit. Ze deelt haar verhaal.

Hannie: “Drie jaar geleden besloot ik de sportschool binnen te stappen, en het eens te proberen. Ik wilde sportiever worden. Nu, drie jaar later, ben ik fanatiek sporter. Naast personal training lessen neem ik ook deel aan de wekelijkse bootcamp bij 3SIXTY5. Daar vind ik gelijkgestemden, met sommigen ben ik ook bevriend geraakt.”

“Ik ben afgelopen zomer op vakantie geweest met een ander fanatieke 3SIXTY5’er! Dat stimuleert om nog meer te sporten en om elke week weer te gaan. Ik voel me op dit moment jonger dan dat ik ben. Ik ben 61 jaar, maar sterker en fitter dan ooit. Ik ben trots op waar ik nu sta en heb een nare periode achter mij kunnen laten.”

“Sporten heeft zeker bijgedragen aan het verwerkingsproces.”

“Vijf jaar geleden overleed mijn echtgenoot plotseling, na een heel kort ziekbed. Dat was een erg verdrietig en moeilijk periode. Ik maakte na twee jaar de beslissing om aandacht aan mijzelf te gaan besteden, om sterker te worden. Ik wilde deze periode achter mij laten.

De trainingssessies bij 3SIXTY5 hebben zeker bijgedragen aan het verwerkingsproces. Ik ga weer blijer door het leven. Ik kan mij nu niet meer voorstellen hoe het leven is zonder sporten. Een aantal jaar geleden dacht ik nog dat ik op deze leeftijd maximaal een of twee keer per week zou sporten, en al helemaal niet zo intensief. Ik doe nu zelfs pull ups.”

“Doordat ik meer ben gaan sporten heb ik meer levenslust gekregen. Het heeft ook invloed op andere dingen in mijn leven, zoals zeilen bijvoorbeeld. Ik merk wanneer ik aan het zeilen ben dat ik ook fit en sterker ben, dat ik makkelijker zo’n catamaran kan besturen. Ik heb nog nooit zulke sterke armspieren heb gehad. Dat is wel eens anders geweest.”

“Ik heb veel meer vertrouwen in mijn lichamelijke prestaties en ik ben daardoor vrijer en avontuurlijker in de keuzes die ik maak. Mijn leven is simpelweg leuker geworden!”

“Ik heb een fulltime kantoorbaan, wat betekent dat ik veel achter de laptop zit. Ik ben financieel controller. Ik had vroeger last van RSI, waar veel mensen mee te maken krijgen wanneer ze veel achter de computer zitten. Bij mij heeft sporten het verholpen, ik heb er geen last meer van.

Omdat ik nu vertrouwen heb in mijn lichamelijke prestaties, pak ik nieuwe uitdagingen met beide handen aan. Ik doe het gewoon, omdat ik weet dat ik het kan. Die nieuwe houding heeft mij avontuurlijk gemaakt, en dat op 61-jarige leeftijd.”


3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft vier eigen privé studio’s in Abcoude, Amsterdam en Ibiza.

De bijzonder goed opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424