3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Govert

“Tot mijn 15e/16e heb ik weinig aan sport gedaan. Dit resulteerde in serieus overgewicht, ook omdat ik slecht at. Ik was hier uiteraard niet happy mee en wilde graag afvallen en in shape komen.

Door deze persoonlijke ervaring heb ik mijn interesse in sport en voeding ontwikkeld en ik kan me dus zeer goed inleven hoe het voelt om niet-fit en te zwaar te zijn.


PASPOORT:

Naam: Govert van der Klei
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Uithoorn
Burgerlijke staat: Samenwonend
Sport-specifieke achtergrond: Fitness en CrossFit
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach en Studio Manager 3SIXTY5 Albert Cuyp.

HOE BEN JE BIJ SIXTY5 TERECHT GEKOMEN?
Na het afronden van mijn NASM (National Academy of Sports Medicine) opleiding ben ik op zoek gegaan naar een vacature in de fitnessbranche. Zodoende ben ik bij 3SIXTY5 terecht gekomen. De sfeer en de uitstraling van het bedrijf trok mij meteen aan.”

Na een uitgebreide sollicitatieprocedure werd ik uiteindelijk aangenomen en ben ik aan de slag gegaan. Eerst als part-timer op de Albert Cuyp en nu ben ik daar doorgegroeid naar Studio Manager van die vestiging.”

WAT IS JOUW SPORTACHTERGROND?
“Gek genoeg heb ik niet echt een sport-specifieke achtergrond. Sterker nog, tot mijn pubertijd heb ik niets aan sport gedaan. Ik was te zwaar en niet fit, voelde me onzeker. Op een dag heb ik het roer omgegooid en ben me gaan verdiepen in de wereld van fitness en voeding. Daarna ben ik door gaan leren in die richting.

Op de sportopleidingen heb ik kennis gemaakt met verschillende sporten en heb ik zeer veel geleerd over het menselijk lichaam. Nu geniet ik van allerlei sporten; van krachttraining tot hardlopen, voetballen en zelfs iets simpels als frisbeeën op het strand.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Zoals al eerder genoemd, vind ik 3SIXTY5 een professionele uitstraling hebben. Strak ingerichte studio’s, toffe muurschilderingen, fantastisch trainingsmateriaal, en bovenal een breed scala aan leuke cliënten. Ieder met zijn of haar ambitie en levensverhaal. Daarnaast kan ik mij erg vinden in de missie en visie van 3SIXTY5.”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
In mijn vrije tijd ga ik het liefst iets leuks doen met vrienden of met mijn vriendin. Ik houd ervan om lekker buiten actief bezig te zijn, maar ik kan op zijn tijd ook zeker genieten van een koud biertje op een terras of een feestje.

MET WIE ZOU JIJ EEN DAG WILLEN RUILEN?
“Edward ‘Bear’ Grylls! Hij is een bergbeklimmer en presenteert hele toffe survival programma’s op Discovery Channel. Het lijkt me waanzinnig om een keer in de wildernis te overleven en compleet voor je eigen basisbehoeftes te moeten zorgen.

WAT WETEN NIET VEEL MENSEN VAN JOU? 
Ik houd er van om gevaren op te zoeken. Vroeger heb ik veel aan skaten en skiën gedaan. Springen, salto’s maken en uitdagingen opzoeken behoorde toentertijd tot de dagelijkse kost.

Helaas heb ik hier ook de nodige blessures aan overgehouden, waaronder zeven gebroken vingers, twee gebroken polsen, een afgescheurde kruisband en vele kneuzingen en blauwe plekken. Tegenwoordig ben ik iets rustiger geworden, maar af en toe vind ik het nog steeds leuk om een risico te nemen.”

STEL DAT JE IETS IN JE LEVEN OPNIEUW ZOU MOGEN DOEN, WAT ZOU DAT DAN ZIJN?
Ik vind het lastig om op deze vraag antwoord te geven aangezien ik erg tevreden ben met mijn huidige situatie. Daarnaast geloof ik dat je altijd van je fouten kunt leren en hierdoor ontwikkel je als persoon. Ik heb geen spijt van bepaalde keuzes die ik gemaakt heb. Ook de ‘foute’ keuzes hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Achteraf is het altijd makkelijk praten.

WAAR KUNNEN WE JE ‘S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN?
Wintersport! Lekker naar de sneeuw gaan is voor mij hét hoogtepunt van het jaar. Oostenrijk is mijn favoriete wintersportland. Vooral de combinatie van het actieve in de middag en de après-ski in de avond trekt mij zo aan. Ik ben nu al aan het aftellen naar volgend jaar!

WAT IS JE MEEST BIJZONDERE EIGENSCHAP?
Het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen is het inzicht om iets in de sport te gaan doen. Dit inzicht heb ik gekregen door mijn persoonlijke ervaring én vele sportieve vrienden. Mijn leven begon er ineens heel anders uit te zien; van zeer inactief -met slechte eetgewoontes- naar een paar keer in de week sporten en gezond eten. Uiteindelijk heb ik hier een nieuwe passie in gevonden. Ik heb ontdekt dat ik enorm veel voldoening haal uit het helpen van mensen.